Çabukel, Bu hangi vidana sığar!

POLİTİKA 19.06.2022 - 13:08, Güncelleme: 19.06.2022 - 13:08
 

Çabukel, Bu hangi vidana sığar!

İyi parti Kahramanmaraş il başkanı av. Ahmet Çabukel, Ekmekçi Mahallesindeki istimlak mağduru esnafları ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Çabukel,“Bu bölgede yapılan köprü yüzünden mülkleri, değerinden düşük, komik sayılabilecek bir değerlendirmeyle ellerinden alınan vatandaşlarımızın çilesine şahit olduk. Bir iş yerinin yıllık cirosunu bile karşılamayan fiyatla istimlak edilmesi hangi vicdana sığar, üstelik bu iş yerleri en az dört beş katlı.” Dedi. “Bu vicdanlara sığmaz, insafa sığmaz” İYİ parti iktidarında esnaflara sahip çıkılacağına dikkat çeken Ahmet Çabukel konuşmasını şöyle sürdürdü: “İyi Parti olarak buradaki esnaflarımızı dinledik. Esnaflarımız sizlerden şunu ister. Burada emsal olarak, çevredeki emsal iş yerlerini baz alarak buradaki metre kare fiyatları en az ne ise, bu miktar üzerinden bir kamulaştırma yapın istiyorlar. Evet, siz bu insanlara yine beş milyon lira da verseniz de yine mahkemelere gidecekler, davalarını açacaklar. Bu onların hakkı. Ancak sizin yönettiğiniz ülkemizde enflasyon yüzde yetmiş, yüzde seksen sizin rakamlarınıza göre. Başka grupların, ENAGRUB ‘unun rakamına, diğer araştırma şirketlerinin rakamlarına göre yüzde yüz elli, yüzde iki yüz. Bu kadar yüksek enflasyonun olduğu yerde, bu yaptığınız kamulaştırma bedelleri vicdanlara sığmaz, hakkaniyete sığmaz. Bu insanlara yapılan zulme karşı sessiz kalamayız. Zulüm nereden geliyorsa gelsin İYİ Parti olarak bunun karşısında duracağız. Buradaki esnaflarımıza lütfen artık sessiz kalmayın, gelin bu esnaflarımızı bir dolaşın, söylediklerini bire bir sizde duyun. Bu vicdanlara sığmaz, insafa sığmaz. İnşallah İYİ Parti olarak geldiğimizde bu sizin kelepir fiyatına kamulaştırdığınız bu alanları, insanlara yaşanılır derecede arsa vereceğiz, konut göstereceğiz. Yani mağduriyetlerini gidereceğiz. Bunu duymanızı istiyorum. Bu sese kulak verin. Lütfen daha fazla geç olmadan, daha fazla zor duruma düşürmeden bu insanların yanına gelin.”
İyi parti Kahramanmaraş il başkanı av. Ahmet Çabukel, Ekmekçi Mahallesindeki istimlak mağduru esnafları ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Çabukel,“Bu bölgede yapılan köprü yüzünden mülkleri, değerinden düşük, komik sayılabilecek bir değerlendirmeyle ellerinden alınan vatandaşlarımızın çilesine şahit olduk. Bir iş yerinin yıllık cirosunu bile karşılamayan fiyatla istimlak edilmesi hangi vicdana sığar, üstelik bu iş yerleri en az dört beş katlı.” Dedi.

“Bu vicdanlara sığmaz, insafa sığmaz”

İYİ parti iktidarında esnaflara sahip çıkılacağına dikkat çeken Ahmet Çabukel konuşmasını şöyle sürdürdü: “İyi Parti olarak buradaki esnaflarımızı dinledik. Esnaflarımız sizlerden şunu ister. Burada emsal olarak, çevredeki emsal iş yerlerini baz alarak buradaki metre kare fiyatları en az ne ise, bu miktar üzerinden bir kamulaştırma yapın istiyorlar. Evet, siz bu insanlara yine beş milyon lira da verseniz de yine mahkemelere gidecekler, davalarını açacaklar. Bu onların hakkı. Ancak sizin yönettiğiniz ülkemizde enflasyon yüzde yetmiş, yüzde seksen sizin rakamlarınıza göre. Başka grupların, ENAGRUB ‘unun rakamına, diğer araştırma şirketlerinin rakamlarına göre yüzde yüz elli, yüzde iki yüz.

Bu kadar yüksek enflasyonun olduğu yerde, bu yaptığınız kamulaştırma bedelleri vicdanlara sığmaz, hakkaniyete sığmaz. Bu insanlara yapılan zulme karşı sessiz kalamayız. Zulüm nereden geliyorsa gelsin İYİ Parti olarak bunun karşısında duracağız. Buradaki esnaflarımıza lütfen artık sessiz kalmayın, gelin bu esnaflarımızı bir dolaşın, söylediklerini bire bir sizde duyun.

Bu vicdanlara sığmaz, insafa sığmaz. İnşallah İYİ Parti olarak geldiğimizde bu sizin kelepir fiyatına kamulaştırdığınız bu alanları, insanlara yaşanılır derecede arsa vereceğiz, konut göstereceğiz. Yani mağduriyetlerini gidereceğiz. Bunu duymanızı istiyorum. Bu sese kulak verin. Lütfen daha fazla geç olmadan, daha fazla zor duruma düşürmeden bu insanların yanına gelin.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.