Buzdolabında Muhafaza Edilememesi Gereken Gıdalar

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.09.2018 - 16:26, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:33
 

Buzdolabında Muhafaza Edilememesi Gereken Gıdalar

Soğan Soğanı serin, kuru ve iyi hava alan bir yerde saklamalısınız. Uzun süre saklamak için havayla temas etmesini sağlamanız gerekmekte bu yüzden bulunduğu plastik poşetlerden mutlaka çıkarmalısınız. Kabuğunu soyduğunuz soğanı sararak buzdolabında saklamalısınız. Kavun ve Karpuz Kavun ve karpuz buzdolabında saklandığında içermiş olduğu likopeni ve beta-karoteni kaybediyor. Kavun ve karpuzlar oda sıcaklığında saklanmalıdır. Dilimlenmiş kavun ve karpuz mutlaka sarılmalı ve buzdolabına konulmalıdır Sarımsak Sarımsak buzdolabında saklanmamalıdır. Buzdolabına konduğunda çimlenmeye başlar. Sarımsak kuru ve karanlık yerlerde saklanmalıdır Patates Patates serin, kuru ve karanlık yerlerde saklanmalıdır. Patatesler poşetlerinden veya kese kâğıtlarından çıkarılarak iyi hava alan karton kutularda saklanabilir. Patatesleri yıkayarak saklarsanız çok daha kolay bozulmasına neden olursunuz. Kahve Öğütülmüş kahve ve kahve çekirdekleri hava geçirmeyen ambalajlarda ve serin, kuru ve ışık almayan yerlerde saklanmalıdır. Böylece tazeliğini ve aromasını korur. Buzdolabında bulunan tüm kötü kokuyu üzerine çeker ve aroması bozulur. Eğer aldığınız tüm kahveyi hemen kullanamayacaksanız derin dondurucuya koyabilirsiniz. Hava almayan ambalajlarda 1 ay süre ile derin dondurucuda saklayabilirsiniz Fesleğen Fesleğen buzdolabında çok daha hızlı bir şekilde solar. Ayrıca dolabta bulunan diğer kokuları çeker. En iyi saklama şekli bir bardak suyun içinde oda sıcaklığında saklamaktır. Eğer uzun süre fesleğeni saklamak istiyorsanız biraz haşlayıp derin dondurucuya koyabilirsiniz Domates Kesilmemiş domates buzdolabının soğuk atmosferinde tazeliğini yitirerek yumuşar. Kayısı, Muz, Kivi, Şeftali, Siyah Erik ve Mango Bu meyveler olgunlaşana kadar oda sıcaklığında saklanmalıdır. Böylece besin değerlerini korumuş olurlar Bal Bal sıkıca kapatılmış ambalajlarında oda sıcaklığında ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Balın asitliği ve içermiş olduğu şeker bozulmaya neden olan mikroorganizmaları uzak tutar. Buzdolabına koymak ise kristallenmesine neden olur Çikolata Çikolatanın ideal saklanma sıcaklığı 20°C yani oda sıcaklığıdır. Serin ve rutubetsiz ortamlarda saklanmalıdır. Çikolata buzdolabında saklanırsa içerisindeki yağ donarak çikolatanın üzerini kaplar ve tadı bozulur. Zeytinyağı Zeytinyağı serin ve karanlık bir yerde saklanmalı buzdolabına konmamalıdır. Buzdolabında yoğunlaşır ve tereyağı gibi daha sert bir yapı kazanır.
Soğan Soğanı serin, kuru ve iyi hava alan bir yerde saklamalısınız. Uzun süre saklamak için havayla temas etmesini sağlamanız gerekmekte bu yüzden bulunduğu plastik poşetlerden mutlaka çıkarmalısınız. Kabuğunu soyduğunuz soğanı sararak buzdolabında saklamalısınız. Kavun ve Karpuz Kavun ve karpuz buzdolabında saklandığında içermiş olduğu likopeni ve beta-karoteni kaybediyor. Kavun ve karpuzlar oda sıcaklığında saklanmalıdır. Dilimlenmiş kavun ve karpuz mutlaka sarılmalı ve buzdolabına konulmalıdır Sarımsak Sarımsak buzdolabında saklanmamalıdır. Buzdolabına konduğunda çimlenmeye başlar. Sarımsak kuru ve karanlık yerlerde saklanmalıdır Patates Patates serin, kuru ve karanlık yerlerde saklanmalıdır. Patatesler poşetlerinden veya kese kâğıtlarından çıkarılarak iyi hava alan karton kutularda saklanabilir. Patatesleri yıkayarak saklarsanız çok daha kolay bozulmasına neden olursunuz. Kahve Öğütülmüş kahve ve kahve çekirdekleri hava geçirmeyen ambalajlarda ve serin, kuru ve ışık almayan yerlerde saklanmalıdır. Böylece tazeliğini ve aromasını korur. Buzdolabında bulunan tüm kötü kokuyu üzerine çeker ve aroması bozulur. Eğer aldığınız tüm kahveyi hemen kullanamayacaksanız derin dondurucuya koyabilirsiniz. Hava almayan ambalajlarda 1 ay süre ile derin dondurucuda saklayabilirsiniz Fesleğen Fesleğen buzdolabında çok daha hızlı bir şekilde solar. Ayrıca dolabta bulunan diğer kokuları çeker. En iyi saklama şekli bir bardak suyun içinde oda sıcaklığında saklamaktır. Eğer uzun süre fesleğeni saklamak istiyorsanız biraz haşlayıp derin dondurucuya koyabilirsiniz Domates Kesilmemiş domates buzdolabının soğuk atmosferinde tazeliğini yitirerek yumuşar. Kayısı, Muz, Kivi, Şeftali, Siyah Erik ve Mango Bu meyveler olgunlaşana kadar oda sıcaklığında saklanmalıdır. Böylece besin değerlerini korumuş olurlar Bal Bal sıkıca kapatılmış ambalajlarında oda sıcaklığında ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Balın asitliği ve içermiş olduğu şeker bozulmaya neden olan mikroorganizmaları uzak tutar. Buzdolabına koymak ise kristallenmesine neden olur Çikolata Çikolatanın ideal saklanma sıcaklığı 20°C yani oda sıcaklığıdır. Serin ve rutubetsiz ortamlarda saklanmalıdır. Çikolata buzdolabında saklanırsa içerisindeki yağ donarak çikolatanın üzerini kaplar ve tadı bozulur. Zeytinyağı Zeytinyağı serin ve karanlık bir yerde saklanmalı buzdolabına konmamalıdır. Buzdolabında yoğunlaşır ve tereyağı gibi daha sert bir yapı kazanır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.