Büyükşehir’de toplu işçi anlaşması yapıldı!

EKONOMİ 19.03.2020 - 16:05, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Büyükşehir’de toplu işçi anlaşması yapıldı!

Hak-İş Kahramanmaraş İl Başkanlığı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri tamamladı. Hak-İş İl Başkanı ve Hizmet-İş Şube Başkanı Ömer Çınar, eski kadrolu çalışanları kapsayan toplu sözleşmelerinin imza altına alındığını açıkladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Hak-İş İl Başkanı Ömer Çınar yaklaşık üç ay süren görüşmeler sonrasında imzayı attılar. Yapılan anlaşmaya göre işçilerin aldığı yevmiyeye oranla aylık maaşlarına 500 ila 800 TL arasında zam yapılacak.   Başkan Çınar açıklamasında: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde çalışan eski kadrolu işçilerimizin toplu sözleşmeleri için 01.01.2020 tarihinde başlayan görüşmelerimiz 16.03.2020 tarihi itibari iletamamlandı. Yapılan toplu sözleşmemiz 200 kişiyi kapsıyor.     Eski kadrolu işçilerimizi kapsayan toplu sözleşmemiz imza altına alındı. Çalışan arkadaşlarımıza ve belediyemize hayırlar getirir inşallah.  Bu yapılan toplu sözleşmemiz 2 yıllık olup 1. Yıl yüzde 10, 2. Yıl enflasyon oranında zam yapılacak. Bu yıl için yüzde 10’da 1. Yıl çalışan arkadaşlarımıza yapılacak zam miktarı aldıkları maaşa oranla 500-800 TL arasında olacak.   Bu fark yevmiye farkından dolayı ortaya çıkan bir far. Çalışan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. 30 Haziran itibari ile de 696 ile kadro alan arkadaşlarımızın toplu sözleşme görüşmelerine başlayacağız. İnşallah burada da iyi bir sonuç almayı hedefliyoruz. Ben başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör olmak üzere komisyonda emek harcayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Hak-İş Kahramanmaraş İl Başkanlığı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri tamamladı. Hak-İş İl Başkanı ve Hizmet-İş Şube Başkanı Ömer Çınar, eski kadrolu çalışanları kapsayan toplu sözleşmelerinin imza altına alındığını açıkladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Hak-İş İl Başkanı Ömer Çınar yaklaşık üç ay süren görüşmeler sonrasında imzayı attılar. Yapılan anlaşmaya göre işçilerin aldığı yevmiyeye oranla aylık maaşlarına 500 ila 800 TL arasında zam yapılacak.

 

Başkan Çınar açıklamasında: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde çalışan eski kadrolu işçilerimizin toplu sözleşmeleri için 01.01.2020 tarihinde başlayan görüşmelerimiz 16.03.2020 tarihi itibari iletamamlandı. Yapılan toplu sözleşmemiz 200 kişiyi kapsıyor.

 

 

Eski kadrolu işçilerimizi kapsayan toplu sözleşmemiz imza altına alındı. Çalışan arkadaşlarımıza ve belediyemize hayırlar getirir inşallah.  Bu yapılan toplu sözleşmemiz 2 yıllık olup 1. Yıl yüzde 10, 2. Yıl enflasyon oranında zam yapılacak. Bu yıl için yüzde 10’da 1. Yıl çalışan arkadaşlarımıza yapılacak zam miktarı aldıkları maaşa oranla 500-800 TL arasında olacak.

 

Bu fark yevmiye farkından dolayı ortaya çıkan bir far. Çalışan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. 30 Haziran itibari ile de 696 ile kadro alan arkadaşlarımızın toplu sözleşme görüşmelerine başlayacağız. İnşallah burada da iyi bir sonuç almayı hedefliyoruz. Ben başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör olmak üzere komisyonda emek harcayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.