Buruk, Türk futbolunun en büyük sıkıntısı hakemler!

SPOR 16.10.2022 - 11:34, Güncelleme: 16.10.2022 - 11:34
 

Buruk, Türk futbolunun en büyük sıkıntısı hakemler!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’deki Yukatel Kayserispor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Buruk, “Maalesef Türkiye’de VAR sistemi bugün yine çalışmadı. Şu anda mevcut düzendeki VAR hakemlerinin bu lig için yeteriz ve tehlikeli olduğunu tekrar ortaya koydu. Bugün özellikle bizim attığımız gol VAR’dan döndü. Kural bunu söylüyor; ama rakip ceza sahasında elle oynamanın da penaltı olduğunu söylüyor.”dedi İşte Okan Buruk’un o açıklaması:  "Dokuzuncu maçta altıncı deplasmanımız. İlk defa deplasmanda maç kaybettik. Mağlubiyetten dolayı üzüldük.  Sonuç olarak bizim kalitemizdeki bir takımın oyununu oynamadık. Topu rakip ceza sahasına ve çevresine götürdük ama bitiricilikle ilgili sorunumuz devam etti. Hakemlerle uğraşmaktan yorulduk. Hakem atamalarının sadece Galatasaray’ı sinir etmek için yapıldığını net bir şekilde söyleyebilirim. Bugünkü Arda Kardeşler ataması, Yaşar Kemal Uğurlu ataması… Bunlar hem oyuncuların hem taraftarın sinirini bozmak için yapılan atamalar. Türk futbolunun en büyük sıkıntısı hakemler. Maçları durduran, oynatmayan hakemler. Bugün bir kez daha ortaya çıktı. VAR sisteminin olumsuz olduğunu, kötü çalıştığını tüm Türkiye söylüyordu. Bunu tekrar gördük. Kaybettiğimiz için üzüntülüyüz. Kimin hakkı verilecekse verilsin. Her hafta burada birisini idare ediyorlar. Türkiye’de mevcut VAR hakemlerinin sabitlenmesi Türk futbolu için sakıncalı ve tehlikeli bir hal aldı. Galatasaray’ın hakkı yıllardır devamlı yeniliyor. Ligin daha 10. haftası. Bunun dönüşü de olacak. Şampiyonluk yolunda aldığımız yara. Bunu en kısa zamanda oyuncularımla birlikte tedavi edeceğiz. Bize ve oyuncularımıza güvensinler. Tekrar aynı havayı yakalayacağız. “  
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’deki Yukatel Kayserispor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Buruk, “Maalesef Türkiye’de VAR sistemi bugün yine çalışmadı. Şu anda mevcut düzendeki VAR hakemlerinin bu lig için yeteriz ve tehlikeli olduğunu tekrar ortaya koydu. Bugün özellikle bizim attığımız gol VAR’dan döndü. Kural bunu söylüyor; ama rakip ceza sahasında elle oynamanın da penaltı olduğunu söylüyor.”dedi

İşte Okan Buruk’un o açıklaması: 

"Dokuzuncu maçta altıncı deplasmanımız. İlk defa deplasmanda maç kaybettik. Mağlubiyetten dolayı üzüldük.  Sonuç olarak bizim kalitemizdeki bir takımın oyununu oynamadık. Topu rakip ceza sahasına ve çevresine götürdük ama bitiricilikle ilgili sorunumuz devam etti. Hakemlerle uğraşmaktan yorulduk. Hakem atamalarının sadece Galatasaray’ı sinir etmek için yapıldığını net bir şekilde söyleyebilirim.

Bugünkü Arda Kardeşler ataması, Yaşar Kemal Uğurlu ataması… Bunlar hem oyuncuların hem taraftarın sinirini bozmak için yapılan atamalar. Türk futbolunun en büyük sıkıntısı hakemler. Maçları durduran, oynatmayan hakemler. Bugün bir kez daha ortaya çıktı. VAR sisteminin olumsuz olduğunu, kötü çalıştığını tüm Türkiye söylüyordu. Bunu tekrar gördük. Kaybettiğimiz için üzüntülüyüz. Kimin hakkı verilecekse verilsin.

Her hafta burada birisini idare ediyorlar. Türkiye’de mevcut VAR hakemlerinin sabitlenmesi Türk futbolu için sakıncalı ve tehlikeli bir hal aldı. Galatasaray’ın hakkı yıllardır devamlı yeniliyor.

Ligin daha 10. haftası. Bunun dönüşü de olacak. Şampiyonluk yolunda aldığımız yara. Bunu en kısa zamanda oyuncularımla birlikte tedavi edeceğiz. Bize ve oyuncularımıza güvensinler. Tekrar aynı havayı yakalayacağız. “

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.