Bunu yapan Öğretmene ceza yolda!

EĞİTİM 15.05.2024 - 18:03, Güncelleme: 15.05.2024 - 18:03
 

Bunu yapan Öğretmene ceza yolda!

Öğrencilerin görüntülerini velilerden izin almadan sosyal medyada paylaşan öğretmenler için ciddi yaptırımlar geliyor. işte detaylar...

Öğrencilerin görüntülerini velilerden izin almadan sosyal medyada paylaşan öğretmenler için ciddi yaptırımlar geliyor. Özellikle son yıllarda fenomen öğretmenlerin, öğrencilerin fotoğraflarını izinsiz olarak sosyal medyada paylaşması sıkça karşılaşılan bir durum haline geldi. Ancak yeni taslakla birlikte bu durumun önüne geçmek amaçlanıyor. Taslak kapsamında öğretmenlere, öğrencilerin fotoğraflarını izinsiz şekilde paylaşmaları durumunda 5 yıl boyunca kalacak bir kınama cezası verilecek. Uzmanlar, öğretmenlerin izinsiz olarak öğrencilerin fotoğraflarını paylaşmasının bir tür istismar olduğu düşüncesinde. Öte yandan, kötü davranışlarda bulunan, hakaret eden veya argo konuşan öğretmenlere de aylıktan kesme cezası uygulanabilecek. Aylıktan kesme cezası, öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek söz, davranış, hâl ve hareketlerde bulunmak, öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde taraflı davranmak, öğretim programının belirlediği amaç ve hedeflere aykırı faaliyet ve uygulamalar yapmak gibi durumlarda verilecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelecek hafta sunulacak Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağıyla birlikte öğretmene şiddet yasalarının yeniden düzenlenmesi de gündeme gelecek. Bu taslak, sadece öğretmene yönelik şiddeti değil, aynı zamanda disiplin kurallarını da içerecek.  
Öğrencilerin görüntülerini velilerden izin almadan sosyal medyada paylaşan öğretmenler için ciddi yaptırımlar geliyor. işte detaylar...

Öğrencilerin görüntülerini velilerden izin almadan sosyal medyada paylaşan öğretmenler için ciddi yaptırımlar geliyor.

Özellikle son yıllarda fenomen öğretmenlerin, öğrencilerin fotoğraflarını izinsiz olarak sosyal medyada paylaşması sıkça karşılaşılan bir durum haline geldi. Ancak yeni taslakla birlikte bu durumun önüne geçmek amaçlanıyor.

Taslak kapsamında öğretmenlere, öğrencilerin fotoğraflarını izinsiz şekilde paylaşmaları durumunda 5 yıl boyunca kalacak bir kınama cezası verilecek. Uzmanlar, öğretmenlerin izinsiz olarak öğrencilerin fotoğraflarını paylaşmasının bir tür istismar olduğu düşüncesinde.
Öte yandan, kötü davranışlarda bulunan, hakaret eden veya argo konuşan öğretmenlere de aylıktan kesme cezası uygulanabilecek.

Aylıktan kesme cezası, öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek söz, davranış, hâl ve hareketlerde bulunmak, öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde taraflı davranmak, öğretim programının belirlediği amaç ve hedeflere aykırı faaliyet ve uygulamalar yapmak gibi durumlarda verilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelecek hafta sunulacak Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağıyla birlikte öğretmene şiddet yasalarının yeniden düzenlenmesi de gündeme gelecek. Bu taslak, sadece öğretmene yönelik şiddeti değil, aynı zamanda disiplin kurallarını da içerecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.