Bu Projeyle 500 Milyon TL Katma Değer Üretilecek!

EKONOMİ 05.11.2022 - 18:36, Güncelleme: 05.11.2022 - 18:36
 

Bu Projeyle 500 Milyon TL Katma Değer Üretilecek!

Elbistan’da büyükbaş hayvancılıkla tarımda 500 milyon TL katma değer üretecek Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin imar planında sona gelindi

İlçeye bağlı Doğan Mahallesi’ndeki 2 bin 800 dönümlük alan üzerinde kurulacak Elbistan Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB’de 50 büyükbaş kapasiteli 11 adet, 100 büyükbaşlık 23 adet, 200 büyükbaş kapasiteli 29 adet ve 250 büyükbaş kapasiteli 68 adet olmak üzere 300’den fazla işletme yer alacak.  500 başlık et kombina tesisi, biyogaz üretim tesisi, yem üretim fabrikası, deri ve sakatat ön işleme tesisi, et kombinasında oluşan boynuz, tırnak, paça ve kemiklerin bertarafı için rendering tesisi, idari binalar, sosyal ihtiyaçların karşılanması için cami, kafeterya, yemekhane, dinlenme salonu, dezenfeksiyon ünitesi, hayvan muayene ve sevk kontrol merkezi yer alacak. Elbistan TDİOSB'nin işletmelerinde, yem fabrikası, biyogaz tesisi, atıksu arıtma tesisi, idari ve sosyal birimlerde, güvenlik gibi birimlerde yaklaşık 5 bin kişi istidam edilecek. 14 MW gücündeki biyogaz tesisinin yanı sıra işletmelerin çatısı da güneşten elektrik üretimine uygun olarak yapılacak. 60 bin büyükbaş hayvanın, etinden tırnağı ve derisinden gübresine kadar her şeyinin değerlendirileceği Elbistan Besi OSB’nin müteşebbis heyet toplantısı Elbistan Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Elbistan Besi OSB’nin yatırıma hazırlık süreciyle ilgili sunum yapıldı. Proje hakkında konuşan Elbistan Belediye başkanı Mehmet Gürbüz, “Elbistan’ın en büyük sorunlarından bir tanesi istihdam olarak önümüzde duruyor. İstihdam sorunun çözülmesiyle ilgili gösterilmesi gereken en önemli çaba organize sanayi bölgelerimizin hızla yatırım alması ve bu yatırımın da ihracata dönmesiyle beraber hem kent hem de ülke ekonomisine değer üretmesidir.”dedi.   
Elbistan’da büyükbaş hayvancılıkla tarımda 500 milyon TL katma değer üretecek Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin imar planında sona gelindi

İlçeye bağlı Doğan Mahallesi’ndeki 2 bin 800 dönümlük alan üzerinde kurulacak Elbistan Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB’de 50 büyükbaş kapasiteli 11 adet, 100 büyükbaşlık 23 adet, 200 büyükbaş kapasiteli 29 adet ve 250 büyükbaş kapasiteli 68 adet olmak üzere 300’den fazla işletme yer alacak. 

500 başlık et kombina tesisi, biyogaz üretim tesisi, yem üretim fabrikası, deri ve sakatat ön işleme tesisi, et kombinasında oluşan boynuz, tırnak, paça ve kemiklerin bertarafı için rendering tesisi, idari binalar, sosyal ihtiyaçların karşılanması için cami, kafeterya, yemekhane, dinlenme salonu, dezenfeksiyon ünitesi, hayvan muayene ve sevk kontrol merkezi yer alacak. Elbistan TDİOSB'nin işletmelerinde, yem fabrikası, biyogaz tesisi, atıksu arıtma tesisi, idari ve sosyal birimlerde, güvenlik gibi birimlerde yaklaşık 5 bin kişi istidam edilecek. 14 MW gücündeki biyogaz tesisinin yanı sıra işletmelerin çatısı da güneşten elektrik üretimine uygun olarak yapılacak.

60 bin büyükbaş hayvanın, etinden tırnağı ve derisinden gübresine kadar her şeyinin değerlendirileceği Elbistan Besi OSB’nin müteşebbis heyet toplantısı Elbistan Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Elbistan Besi OSB’nin yatırıma hazırlık süreciyle ilgili sunum yapıldı.

Proje hakkında konuşan Elbistan Belediye başkanı Mehmet Gürbüz, “Elbistan’ın en büyük sorunlarından bir tanesi istihdam olarak önümüzde duruyor. İstihdam sorunun çözülmesiyle ilgili gösterilmesi gereken en önemli çaba organize sanayi bölgelerimizin hızla yatırım alması ve bu yatırımın da ihracata dönmesiyle beraber hem kent hem de ülke ekonomisine değer üretmesidir.”dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.