Bu kente ulaşmak neredeyse imkansız!

Mekanlar 15.07.2021 - 22:16, Güncelleme: 15.07.2021 - 22:16
 

Bu kente ulaşmak neredeyse imkansız!

Hz. Nuh'un oğlu Şem tarafından kurulan ve dünyanın en yüksekte konumlanan kentleri arasında olan Sana şehri, mimari yapısıyla büyülüyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde de yer alan kent, son yıllarda devam eden şiddetli çatışmalar nedeniyle büyük hasar gördü.

Sana, San'a ya da Batı ülkelerindeki ağırlıklı kullanımıyla Sanaa, dünyanın en eski kentlerinden biri olma özelliği taşıyor. Yakın döneme kadar da Yemen'in başkenti olanSana, ülkedeki savaş yüzünden ne yazık ki büyük bir tahribata uğramış durumda.   UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi Sana kenti, binlerce yıllık bir geçmişin izlerini taşıyor. Yaygın inanışa göre Hz. Nuh'un oğlu Şem tarafından kurulan Sana, eski çağlarda Azal adıyla bilinmekteydi. Bunun nedeninin de Şem'in ikinci kuşak torunu olan Uzal'a dayandığı düşünülmekte.   İncil'in Yaradılış kısmında da bahsi geçen Uzal, eski Sebati dilinde "iyi korunmuş" anlamına da gelmekteydi. Kentin kurulu olduğu coğrafyaya baktığımızda bu isimlendirmenin ne denli yerinde olduğunu da anlamak mümkün. Zira Sana gerçekten etrafı korunaklı ve dağlarla çevrili bir arazinin ortasında.   Deniz seviyesinde 2.300 metre yüksekte kurulu olan Sana, bu yönüyle de dünyanın en yüksekte konumlanan kentleri arasında yer alır. Korunaklı yapısı ve ulaşımı zor konumu sayesinde Sana, dış tehlikelere karşı binlerce yıl ayakta kalabilmiş ve kendisine has yapısını korumaya başarmış.
Hz. Nuh'un oğlu Şem tarafından kurulan ve dünyanın en yüksekte konumlanan kentleri arasında olan Sana şehri, mimari yapısıyla büyülüyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde de yer alan kent, son yıllarda devam eden şiddetli çatışmalar nedeniyle büyük hasar gördü.

Sana, San'a ya da Batı ülkelerindeki ağırlıklı kullanımıyla Sanaa, dünyanın en eski kentlerinden biri olma özelliği taşıyor. Yakın döneme kadar da Yemen'in başkenti olanSana, ülkedeki savaş yüzünden ne yazık ki büyük bir tahribata uğramış durumda.

 

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi Sana kenti, binlerce yıllık bir geçmişin izlerini taşıyor. Yaygın inanışa göre Hz. Nuh'un oğlu Şem tarafından kurulan Sana, eski çağlarda Azal adıyla bilinmekteydi. Bunun nedeninin de Şem'in ikinci kuşak torunu olan Uzal'a dayandığı düşünülmekte.

 

İncil'in Yaradılış kısmında da bahsi geçen Uzal, eski Sebati dilinde "iyi korunmuş" anlamına da gelmekteydi. Kentin kurulu olduğu coğrafyaya baktığımızda bu isimlendirmenin ne denli yerinde olduğunu da anlamak mümkün. Zira Sana gerçekten etrafı korunaklı ve dağlarla çevrili bir arazinin ortasında.

 

Deniz seviyesinde 2.300 metre yüksekte kurulu olan Sana, bu yönüyle de dünyanın en yüksekte konumlanan kentleri arasında yer alır. Korunaklı yapısı ve ulaşımı zor konumu sayesinde Sana, dış tehlikelere karşı binlerce yıl ayakta kalabilmiş ve kendisine has yapısını korumaya başarmış.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.