“Bu Destekler Çiftçiler İçin Hayal Kırıklığı Oldu”

EKONOMİ 30.10.2019 - 16:39, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

“Bu Destekler Çiftçiler İçin Hayal Kırıklığı Oldu”

Ekonominin belkemiği çiftçinin, 2020 yılında alacağı destekler belli oldu. Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya ise açıklanan bu destekleri değerlendirdi.

Başkan Çetinkaya, açıklanan desteklerin çiftçiler için hayal kırıklığı olduğunu söyledi.   “Çiftçilerin planları değişecek”   Açıklanan desteklerle birlikte çiftçilerin geleceğe dair planlarının değişeceğine dikkat çeken Çetinkaya şunları söyledi: “2020 tarım destekleri açıklandı. Bu destek sonunda görüldü ki çiftçilerimiz buradan istediğini alamadı. Çünkü çiftçilerimizin girdileri çok fazla ama bunun karşılığını desteklerde göremiyorlar. Bizler çiftçilerimizin sorunlarını dile getirmiştik ama destekler istediğimiz düzeyde olmadı. Desteklemelerin bu kadar alt seviyelerde olacağını tahmin etmiyorduk. Hemen hemen hiçbir alanda iyileştirme olmadı. Gerçek anlamda bu çiftçiler için hayal kırıklığı olmuştur. Hiç olmasa da enflasyon oranında bir iyileştirme bekleniyordu. Bu desteklemeler geleceğe olan planlarını değiştirmesine nende olacak. Açıklanan destekler çiftçimizi memnun etmedi.”   “Pamuk üreticisi zor durumda”   Pamuk üreticisinin zor durumda olduğunu da vurgulayan Çetinkaya, “Bu yıl tarımda birçok konuda olumsuz sonuçlar aldık. Bunların başında ise pamuk üretimi geliyor. Pamuk üreticisi gerçekten zor durumda, hem fiyatların yüzde 35 oranında geriye düşmesi ve girdi maliyetlerin yükselmesi üreticiyi mağdur ediyor. Çiftimizin bu sorunlarını gerekli yerlere ilettik. Çözüm bekliyoruz.”diye konuştu.
Ekonominin belkemiği çiftçinin, 2020 yılında alacağı destekler belli oldu. Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya ise açıklanan bu destekleri değerlendirdi.

Başkan Çetinkaya, açıklanan desteklerin çiftçiler için hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

 

“Çiftçilerin planları değişecek”

 

Açıklanan desteklerle birlikte çiftçilerin geleceğe dair planlarının değişeceğine dikkat çeken Çetinkaya şunları söyledi: “2020 tarım destekleri açıklandı. Bu destek sonunda görüldü ki çiftçilerimiz buradan istediğini alamadı. Çünkü çiftçilerimizin girdileri çok fazla ama bunun karşılığını desteklerde göremiyorlar. Bizler çiftçilerimizin sorunlarını dile getirmiştik ama destekler istediğimiz düzeyde olmadı. Desteklemelerin bu kadar alt seviyelerde olacağını tahmin etmiyorduk. Hemen hemen hiçbir alanda iyileştirme olmadı. Gerçek anlamda bu çiftçiler için hayal kırıklığı olmuştur. Hiç olmasa da enflasyon oranında bir iyileştirme bekleniyordu. Bu desteklemeler geleceğe olan planlarını değiştirmesine nende olacak. Açıklanan destekler çiftçimizi memnun etmedi.”

 

“Pamuk üreticisi zor durumda”

 

Pamuk üreticisinin zor durumda olduğunu da vurgulayan Çetinkaya, “Bu yıl tarımda birçok konuda olumsuz sonuçlar aldık. Bunların başında ise pamuk üretimi geliyor. Pamuk üreticisi gerçekten zor durumda, hem fiyatların yüzde 35 oranında geriye düşmesi ve girdi maliyetlerin yükselmesi üreticiyi mağdur ediyor. Çiftimizin bu sorunlarını gerekli yerlere ilettik. Çözüm bekliyoruz.”diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.