Bu At Yarışı Yoğun İlgi Gördü!

SPOR 08.07.2019 - 10:36, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Bu At Yarışı Yoğun İlgi Gördü!

Kahramanmaraş Atlı Binicilik Spor Kulübü tarafından organize edilen Kahramanmaraş 1. Rahvan At Yarışları bugün gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ta bu yıl ilki gerçekleştirilen Rahvan At Yarışları Onikişubat İlçesinde düzenlendi. Organizasyona 12 ilden 50 yarışçı katıldı. Sabah saatlerinde başlayan yarışmalar öncesinde Kahramanmaraş Atlı Binicilik Spor Kulübü üyeleri cirit atma,Gökbörüve dörtnal yarışı gösterisi yaptı. Programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Germanicia Otel Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Büyükderli, sporcular ve davetliler katıldı. Dörtnal yarışlarında birinciliği Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’unsponsorluğunda yarışan sporcu kazanırken ikinciliği Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in sporcusu ve Üçüncülüğü Germanicia Otel Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Büyükderli’nin sporcusu kazandı. Kahramanmaraş 1. Rahvan At Yarışları programında katılan ve imkânlarının ölçüsünde bu tip organizasyonları destekleyeceklerini söyleyen Onikişubat Belediye Başkanı Mahçiçek: “Atlı Binicilik Spor Kulübümüz tarafından 1.’sini bu yıl düzenlemiş olduğu Rahvan ve Dörtnal yarışları programına katıldık. Bu toplumda hemen her kesimin kendine göre bir ilgi alanı var. Bizim zaten geçmişten gelen atlara karşı, biniciliğe karşı özel bir ilgimiz var. O ilginin devam ettirilmesi lazım. Bu anlamda kulüp başkanımıza teşekkür ediyorum. Aslında rahmetli dedem derdi ki –ata bindiğiniz zaman sıkıntılarınız, kasvetiniz gider- derdi.  Baktığınız zaman rehabilite edilmesi gereken çocuklarımız atlarla tedavi ediliyor. Demek ki, atçılık, binicilik önemli bir olay. Bugünkü bu organizede emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Kahramanmaraş Atlı Binicilik Spor Kulübü tarafından organize edilen Kahramanmaraş 1. Rahvan At Yarışları bugün gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ta bu yıl ilki gerçekleştirilen Rahvan At Yarışları Onikişubat İlçesinde düzenlendi. Organizasyona 12 ilden 50 yarışçı katıldı. Sabah saatlerinde başlayan yarışmalar öncesinde Kahramanmaraş Atlı Binicilik Spor Kulübü üyeleri cirit atma,Gökbörüve dörtnal yarışı gösterisi yaptı.

Programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Germanicia Otel Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Büyükderli, sporcular ve davetliler katıldı.

Dörtnal yarışlarında birinciliği Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’unsponsorluğunda yarışan sporcu kazanırken ikinciliği Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in sporcusu ve Üçüncülüğü Germanicia Otel Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Büyükderli’nin sporcusu kazandı.

Kahramanmaraş 1. Rahvan At Yarışları programında katılan ve imkânlarının ölçüsünde bu tip organizasyonları destekleyeceklerini söyleyen Onikişubat Belediye Başkanı Mahçiçek: “Atlı Binicilik Spor Kulübümüz tarafından 1.’sini bu yıl düzenlemiş olduğu Rahvan ve Dörtnal yarışları programına katıldık. Bu toplumda hemen her kesimin kendine göre bir ilgi alanı var. Bizim zaten geçmişten gelen atlara karşı, biniciliğe karşı özel bir ilgimiz var. O ilginin devam ettirilmesi lazım. Bu anlamda kulüp başkanımıza teşekkür ediyorum. Aslında rahmetli dedem derdi ki –ata bindiğiniz zaman sıkıntılarınız, kasvetiniz gider- derdi.  Baktığınız zaman rehabilite edilmesi gereken çocuklarımız atlarla tedavi ediliyor. Demek ki, atçılık, binicilik önemli bir olay. Bugünkü bu organizede emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.