Boston’da hakkında bilgiler!

SEYAHAT - KİTAP 10.10.2022 - 19:00, Güncelleme: 10.10.2022 - 19:00
 

Boston’da hakkında bilgiler!

Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzey doğu kısmındaki Boston, Massachusetts eyaletinin başkenti konumunda bulunmaktadır.

Boston hakkında; New England’daki en büyük şehir olan Boston, 124 km²’lik bir alanı kaplamaktadır. Şehir adını, İngiltere’deki bir kasabadan almıştır. 1630’da dolambaçlı sokaklarda kurulan Boston, Amerikan Devrimi, köleliğin kaldırılması ve ülkenin ilk üniversitesinin kurulmasına kadar pek çok anlara şahitlik etmesi nedeniyle Amerika’nın en önemli ve özel şehirlerinden biridir. Boston kayda değer geçmişinin yanı sıra eğitim ve kültürel açıdan da ülkenin önde gelen şehirlerinden biridir. Şehrin küçük bir alana sahip olması ise turistlerin burayı yürüyerek ya da toplu taşıma araçlarını kullanarak kolay bir şekilde gezmesine olanak tanımaktadır.  
Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzey doğu kısmındaki Boston, Massachusetts eyaletinin başkenti konumunda bulunmaktadır.

Boston hakkında; New England’daki en büyük şehir olan Boston, 124 km²’lik bir alanı kaplamaktadır. Şehir adını, İngiltere’deki bir kasabadan almıştır. 1630’da dolambaçlı sokaklarda kurulan Boston, Amerikan Devrimi, köleliğin kaldırılması ve ülkenin ilk üniversitesinin kurulmasına kadar pek çok anlara şahitlik etmesi nedeniyle Amerika’nın en önemli ve özel şehirlerinden biridir.

Boston kayda değer geçmişinin yanı sıra eğitim ve kültürel açıdan da ülkenin önde gelen şehirlerinden biridir. Şehrin küçük bir alana sahip olması ise turistlerin burayı yürüyerek ya da toplu taşıma araçlarını kullanarak kolay bir şekilde gezmesine olanak tanımaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.