Birbirinden farklı ve izlemeye değer film listesi!

DİZİ - FİLM 04.12.2022 - 18:20, Güncelleme: 04.12.2022 - 18:20
 

Birbirinden farklı ve izlemeye değer film listesi!

Birbirinden etkileyici filmleri sizler için listeledik. Bu film önerileri yazımızda, dram ve gerilim türündeki filmlere ağırlık verdik. İşte o filmler…

Devil in a Blue Dress – Mavi Elbiseli Şeytan (1995) – IMDB: 6.7 1995 yapımı ve Carl Franklin’in yönettiği neo noir yapım “Devil in a Blue Dress”, gizem, suç ve gerilim türlerinde güçlü bir yapımdır. Walter Mosley’nin aynı adlı romanından uyarlanan filmin oyuncu kadrosunda Denzel Washington, Tom Sizemore, Jennifer Beals, Don Cheadle ve Maury Chaykin bulunmaktadır. Film 27 milyon dolarlık büyük bütçesine karşın gişede ancak 22 milyon dolarlık hasılat elde edebilmiştir.  (M)uchenik / The Student – Öğrenci (2016) – IMDB: 6.9 The Student, Marius von Mayenburg’un Märtyrer adlı oyunundan uyarlanan ve Kirill Serebrennikov tarafından yönetilen 2016 yapımı drama filmidir. Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış bölümünde gösterilerek François Chalais Ödülü’nü kazanan “The Student”, ayrıca 2016 yılı Avrupa Film Ödülleri’nde En İyi Besteci ödülünü kazanmıştır. Ash Is Purest White – Kül En Saf Beyazdır (2018) – IMDB: 7.0 Jia Zhangke tarafından yazılan ve yönetilen 2018 yapımı drama filmi “Ash is Purest White”, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye adaylığına layık görülen ve seyircilerle eleştirmenlerlerden oldukça olumlu dönütler alan güçlü bir eserdir. Tam bütçesi bilinmeyen film, gişede yaklaşık 12 milyon dolar hasılat elde etmiştir. Pariah (2011) – IMDB: 7.2 Dee Rees’in yazıp yönettiği 2011 yapımı drama filmi “Pariah”, ilk gösterimini Sundance Film Festivali’nde yapmıştır. 800.000 dolarlık bir bütçeye sahip olan ve gişede yine bu sayıya yakın bir hasılat elde eden film, yönetmenin aynı adlı 2007 yapımı kısa filminin uzun metrajlı bir uyarlamasıdır. Pariah, yine Sundance Film Festivali’nde En İyi Sinamatografi ödülü kazanmış ve Büyük Jüri Ödülü’ne de aday gösterilmiştir. Anomalisa (2015) – IMDB: 7.2 Anomalisa, Duke Johnson’la birlikte filmin yönetmenliğini üstlenen Charlie Kaufman’ın yazdığı 2015 yapımı psikolojik komedi-drama türlerinde stop motion animasyon filmidir. 2005 yapımı bir sesli oyundan uyarlanan film, Yılın En İyi Uzun Metrajlı Animasyon Filmi dalında Altın Küre ve Oscar adaylığına layık görülmüştür. Venedik Uluslararası Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü’ne layık görülen Anomalisa, ilk gösterimini Telluride Film Festivali’nde yapmıştır.
Birbirinden etkileyici filmleri sizler için listeledik. Bu film önerileri yazımızda, dram ve gerilim türündeki filmlere ağırlık verdik. İşte o filmler…

Devil in a Blue Dress – Mavi Elbiseli Şeytan (1995) – IMDB: 6.7

1995 yapımı ve Carl Franklin’in yönettiği neo noir yapım “Devil in a Blue Dress”, gizem, suç ve gerilim türlerinde güçlü bir yapımdır. Walter Mosley’nin aynı adlı romanından uyarlanan filmin oyuncu kadrosunda Denzel Washington, Tom Sizemore, Jennifer Beals, Don Cheadle ve Maury Chaykin bulunmaktadır. Film 27 milyon dolarlık büyük bütçesine karşın gişede ancak 22 milyon dolarlık hasılat elde edebilmiştir.

 (M)uchenik / The Student – Öğrenci (2016) – IMDB: 6.9

The Student, Marius von Mayenburg’un Märtyrer adlı oyunundan uyarlanan ve Kirill Serebrennikov tarafından yönetilen 2016 yapımı drama filmidir. Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış bölümünde gösterilerek François Chalais Ödülü’nü kazanan “The Student”, ayrıca 2016 yılı Avrupa Film Ödülleri’nde En İyi Besteci ödülünü kazanmıştır.

Ash Is Purest White – Kül En Saf Beyazdır (2018) – IMDB: 7.0

Jia Zhangke tarafından yazılan ve yönetilen 2018 yapımı drama filmi “Ash is Purest White”, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye adaylığına layık görülen ve seyircilerle eleştirmenlerlerden oldukça olumlu dönütler alan güçlü bir eserdir. Tam bütçesi bilinmeyen film, gişede yaklaşık 12 milyon dolar hasılat elde etmiştir.

Pariah (2011) – IMDB: 7.2

Dee Rees’in yazıp yönettiği 2011 yapımı drama filmi “Pariah”, ilk gösterimini Sundance Film Festivali’nde yapmıştır. 800.000 dolarlık bir bütçeye sahip olan ve gişede yine bu sayıya yakın bir hasılat elde eden film, yönetmenin aynı adlı 2007 yapımı kısa filminin uzun metrajlı bir uyarlamasıdır. Pariah, yine Sundance Film Festivali’nde En İyi Sinamatografi ödülü kazanmış ve Büyük Jüri Ödülü’ne de aday gösterilmiştir.

Anomalisa (2015) – IMDB: 7.2

Anomalisa, Duke Johnson’la birlikte filmin yönetmenliğini üstlenen Charlie Kaufman’ın yazdığı 2015 yapımı psikolojik komedi-drama türlerinde stop motion animasyon filmidir. 2005 yapımı bir sesli oyundan uyarlanan film, Yılın En İyi Uzun Metrajlı Animasyon Filmi dalında Altın Küre ve Oscar adaylığına layık görülmüştür. Venedik Uluslararası Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü’ne layık görülen Anomalisa, ilk gösterimini Telluride Film Festivali’nde yapmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.