Biraz da Siz Oyalanın!

POLİTİKA 09.04.2019 - 19:45, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Biraz da Siz Oyalanın!

Ne demişti Yunus Emre: "Mal sahibi, mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi? Malda yalan mülk de yalan, var biraz da sen oyalan!"

Bir yerel seçimin daha ardından  her zaman olduğu gibi siyasi enkazlar ortaya çıktı. Ve bazı kişiler süreci başarılı bir şekilde yürüterek kalitelerini parti üzerine çıkarttılar. Çıkarttılar çıkartmasına ama bakalım bu performanslarını ne kadar sürdürecekler. Bu süreçten sonra yapacakları hamleler onların kaderlerini belirleyecek. Siyasi enkazlarında bir daha halkın karşısına kolay kolay çıkacaklarını düşünmüyorum. Şayet çıkmamalarının kendileri için maddi ve manevi açıdan iyi olacağı aşikar. Siyasetten başka uğraşacak bir hobi bulsalar daha faydalı olacak! Tabii diğer yandan seçim sonucuna itiraz olmayan ilçelerde başkanlar mazbatalarını alarak görevlerine başladı. Kimisi kapılarını söktürdü, kimisi makam koltuğunu yaktı, kimisi çöp arabasına binerek çöp topladı. Bazıları şovmenlik için bazıları görev heyecanıyla ve hevesiyle birtakım olaylara imza attı. Bir tek şapkadan tavşan çıkartan olmadı! Bakalım bu süreçten sonra ne tür hizmetlere imza atacaklar, bu süreci yakından takip etmeye çalışacağız. Başkanlar için asıl görev önümüzdeki yıl başlıyor. Bu yıl yapılanma ile geçer ama halk 2020 yılı ile birlikte hizmet beklemeye başlayacaktır. Bu onların en doğal hakkıdır bunu kimse inkâr edemez.  Bakalım 5 yıllık hizmet sürecinde onlar nasıl bir oyalanma içerisinde olacaklar! Partilerde temizlik sinyali! 2019 yılı siyasi partiler için yeniden yapılanma ve yenilenme süreci olacak. Yapılacak il ve ilçe kongreleriyle partilerde büyük temizlik yapılacak. Seçim sonucuna göre partileri değerlendirecek olursak, Ak Parti'de birçok noktada teşkilatlar başarılı bir seçim süreci geçirdi. Ama yine de görev değişimleri yaşanabilir. MHP'de kongrelerle birlikte kısmen de olsa bazı noktalarda parti içi tasfiyeler yaşanacaktır. CHP'de ise kongre süreçleri ateşli geçeceğe benziyor. Aldığımız bilgilere göre özellikle merkez ilçelerde büyük yenilikler ve parti içi temizlik yapılacak. Seçim sürecinde istifanın eşiğinden dönen Dulkadiroğlu İlçe Başkanı'nın gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu sürecin Onikişubat İlçe Başkanı ile devam etmesi bekleniyor. İyi Parti’de ise Türkoğlu ilçesinde bazı kişiler kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Parti içinde bir huzursuzluk ve yenilmişlik duygusu var bu süreci yenilenmeyle aşmayı deneyeceklerdir. Bağımsız Belediye Başkan adaylarını da yeni süreçte partilerde aktif görevlerde görebiliriz. Güngör istekleri karşılayabilecek mi? Asıl önemli olan ve bütün gözlerin çevrildiği konu ise Büyükşehir Belediye Başkanı olan Hayrettin Güngör! Belediyeciliğin kitabını yazan Güngör, nasıl bir ekip kuracak, ne tür hizmetleri şehre kazandıracak, bütün ilçelerle iyi diyalog içerisinde olacak mı? Hayrettin Bey'den haliyle beklenti yüksek, bu beklentilere 5 yıl gibi bir hizmet sürecinde cevap vermek zorunda. Yapılanma sürecini ise kısa sürede atlatacağa benziyor. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz. 
Ne demişti Yunus Emre: "Mal sahibi, mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi? Malda yalan mülk de yalan, var biraz da sen oyalan!"

Bir yerel seçimin daha ardından  her zaman olduğu gibi siyasi enkazlar ortaya çıktı. Ve bazı kişiler süreci başarılı bir şekilde yürüterek kalitelerini parti üzerine çıkarttılar. Çıkarttılar çıkartmasına ama bakalım bu performanslarını ne kadar sürdürecekler. Bu süreçten sonra yapacakları hamleler onların kaderlerini belirleyecek. Siyasi enkazlarında bir daha halkın karşısına kolay kolay çıkacaklarını düşünmüyorum. Şayet çıkmamalarının kendileri için maddi ve manevi açıdan iyi olacağı aşikar. Siyasetten başka uğraşacak bir hobi bulsalar daha faydalı olacak!

Tabii diğer yandan seçim sonucuna itiraz olmayan ilçelerde başkanlar mazbatalarını alarak görevlerine başladı. Kimisi kapılarını söktürdü, kimisi makam koltuğunu yaktı, kimisi çöp arabasına binerek çöp topladı. Bazıları şovmenlik için bazıları görev heyecanıyla ve hevesiyle birtakım olaylara imza attı. Bir tek şapkadan tavşan çıkartan olmadı! Bakalım bu süreçten sonra ne tür hizmetlere imza atacaklar, bu süreci yakından takip etmeye çalışacağız. Başkanlar için asıl görev önümüzdeki yıl başlıyor. Bu yıl yapılanma ile geçer ama halk 2020 yılı ile birlikte hizmet beklemeye başlayacaktır. Bu onların en doğal hakkıdır bunu kimse inkâr edemez.  Bakalım 5 yıllık hizmet sürecinde onlar nasıl bir oyalanma içerisinde olacaklar!

Partilerde temizlik sinyali!

2019 yılı siyasi partiler için yeniden yapılanma ve yenilenme süreci olacak. Yapılacak il ve ilçe kongreleriyle partilerde büyük temizlik yapılacak. Seçim sonucuna göre partileri değerlendirecek olursak, Ak Parti'de birçok noktada teşkilatlar başarılı bir seçim süreci geçirdi. Ama yine de görev değişimleri yaşanabilir. MHP'de kongrelerle birlikte kısmen de olsa bazı noktalarda parti içi tasfiyeler yaşanacaktır. CHP'de ise kongre süreçleri ateşli geçeceğe benziyor. Aldığımız bilgilere göre özellikle merkez ilçelerde büyük yenilikler ve parti içi temizlik yapılacak. Seçim sürecinde istifanın eşiğinden dönen Dulkadiroğlu İlçe Başkanı'nın gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu sürecin Onikişubat İlçe Başkanı ile devam etmesi bekleniyor. İyi Parti’de ise Türkoğlu ilçesinde bazı kişiler kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Parti içinde bir huzursuzluk ve yenilmişlik duygusu var bu süreci yenilenmeyle aşmayı deneyeceklerdir. Bağımsız Belediye Başkan adaylarını da yeni süreçte partilerde aktif görevlerde görebiliriz.

Güngör istekleri karşılayabilecek mi?

Asıl önemli olan ve bütün gözlerin çevrildiği konu ise Büyükşehir Belediye Başkanı olan Hayrettin Güngör! Belediyeciliğin kitabını yazan Güngör, nasıl bir ekip kuracak, ne tür hizmetleri şehre kazandıracak, bütün ilçelerle iyi diyalog içerisinde olacak mı? Hayrettin Bey'den haliyle beklenti yüksek, bu beklentilere 5 yıl gibi bir hizmet sürecinde cevap vermek zorunda. Yapılanma sürecini ise kısa sürede atlatacağa benziyor. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.