Bina Tamamlama Sigortası Nedir ?

EKONOMİ 01.07.2024 - 20:28, Güncelleme: 01.07.2024 - 20:28
 

Bina Tamamlama Sigortası Nedir ?

Kılıç, "Bina tamamlama sigortası 13.06.2024 tarihinde güncellenen şartları ile birlikte alanı genişleyerek çok daha kullanılabilir hale geldi."dedi

Magarsus Sigorta Brokerliği A.Ş  Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kılıç, Bina Tamamlama Sigortası hakkında konuştu.  işte Kılıç'ın o açıklaması: " Bina tamamlama sigortası kimlere fayda sağlar?   Özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra bu bölgede oluşan kentsel dönüşüm-yerinde dönüşüm dediğimiz projelerde arsa ve ev sahiplerini rahatlatacak çok özellikli bir sigorta poliçesidir.   Bununla birlikte aynı zamanda müteahhit firma içinde çok kıymetli bir poliçe olmakla birlikte hem finansal anlamda bir koruma hem de sıfıra yakın bir mağduriyet oluşma ihtimali vardır. Bina Tamamlama Sigortası; arsa sahipleri, sözleşme ile müteahhit firmadan ev alanlar, kentsel dönüşüm-yerinde dönüşüm yöntemi ile ev yaptıranlar ve müteahhit firmayı aynı anda koruyan ve mağdur etmeyen muhteşem bir sigorta poliçesidir.   Poliçenin kapsamına baktığımızda ,müteaahit firmanın mali yapısının bozulup inşaatı bitirememesi durumunda,vefatı durumunda , yaşanabilecek deprem,sel su baskını,toprak kayması,yıldırım,dolu vb doğal afetler sebebiyle inşaatın tamamlanamaması durumunda sigorta poliçesi devreye girerek hem projenin tamamlanması hem de maliklere kira desteği vermesi ile ön plana çıkıyor.   Arsa sahipleri yada yerinde dönüşüm yöntemiyle işlerini müteahhit firmaya verecek olan vatandaşlar firmanın mali yeterlilik gücünü de,  sigorta şirketleri müteahhit firmaya bu poliçeye düzenlemeden önce mali yapısını analiz edeceği için bu poliçeyi satın alabilme yetkinliği bulunmayan firmayı da bu şekilde tespit edebilirler.    Müteaahit firma, arsa sahibi ve sözleşme ile ev, işyeri satın alan yada evini işyerini kentsel dönüşüm ile müteahhit firmaya veren olmak üzere tüm tarafları koruyan ve garanti altına alan bina tamamlama sigortası için Magarsus Sigorta Brokerliği AŞ ile iletişime geçtikleri takdirde en doğru şekilde yardımcı olacağımızdan hiç şüpheleri olmasın."
Kılıç, "Bina tamamlama sigortası 13.06.2024 tarihinde güncellenen şartları ile birlikte alanı genişleyerek çok daha kullanılabilir hale geldi."dedi

Magarsus Sigorta Brokerliği A.Ş  Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kılıç, Bina Tamamlama Sigortası hakkında konuştu. 
işte Kılıç'ın o açıklaması: "

Bina tamamlama sigortası kimlere fayda sağlar?

  Özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra bu bölgede oluşan kentsel dönüşüm-yerinde dönüşüm dediğimiz projelerde arsa ve ev sahiplerini rahatlatacak çok özellikli bir sigorta poliçesidir.

  Bununla birlikte aynı zamanda müteahhit firma içinde çok kıymetli bir poliçe olmakla birlikte hem finansal anlamda bir koruma hem de sıfıra yakın bir mağduriyet oluşma ihtimali vardır.

Bina Tamamlama Sigortası; arsa sahipleri, sözleşme ile müteahhit firmadan ev alanlar, kentsel dönüşüm-yerinde dönüşüm yöntemi ile ev yaptıranlar ve müteahhit firmayı aynı anda koruyan ve mağdur etmeyen muhteşem bir sigorta poliçesidir.

  Poliçenin kapsamına baktığımızda ,müteaahit firmanın mali yapısının bozulup inşaatı bitirememesi durumunda,vefatı durumunda , yaşanabilecek deprem,sel su baskını,toprak kayması,yıldırım,dolu vb doğal afetler sebebiyle inşaatın tamamlanamaması durumunda sigorta poliçesi devreye girerek hem projenin tamamlanması hem de maliklere kira desteği vermesi ile ön plana çıkıyor.

  Arsa sahipleri yada yerinde dönüşüm yöntemiyle işlerini müteahhit firmaya verecek olan vatandaşlar firmanın mali yeterlilik gücünü de,  sigorta şirketleri müteahhit firmaya bu poliçeye düzenlemeden önce mali yapısını analiz edeceği için bu poliçeyi satın alabilme yetkinliği bulunmayan firmayı da bu şekilde tespit edebilirler.  

 Müteaahit firma, arsa sahibi ve sözleşme ile ev, işyeri satın alan yada evini işyerini kentsel dönüşüm ile müteahhit firmaya veren olmak üzere tüm tarafları koruyan ve garanti altına alan bina tamamlama sigortası için Magarsus Sigorta Brokerliği AŞ ile iletişime geçtikleri takdirde en doğru şekilde yardımcı olacağımızdan hiç şüpheleri olmasın."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.