Biberiye çayının faydaları neler?

SAĞLIK 09.01.2022 - 18:05, Güncelleme: 09.01.2022 - 18:05
 

Biberiye çayının faydaları neler?

Biberiye çayının faydaları neler?

Sindirim sistemine iyi gelir İltihap gidericidir. Mide ülseri hazımsızlık ve bağırsak sorunları için doğal ilaç niyetine kullanılır. Kansere karşı savaşır Biberiyenin içerisinde bulunan karnosol, rosmarinik, betülinik ve karnosik-asit gibi maddeler kansere karşı koruyucudur. Lösemi, cilt, meme, karaciğer, prostat, mesane, yumurtalık, kolon, akciğer ve pankreas kanserlerine karşı savaşır. Doktora danışarak, kemoterapi esnasında kullanılabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirir Antioksidan özelliği sayesinde, vücutta bulunan bağışıklık sistemine destek savunma hattı oluşturur ve birçok hastalığa karşı koruyucudur. Sinir sistemini korur İçeriğinde bulunan karnosik ve rosmarinik asitler sayesinde nöronlarda meydana gelebilen bozulmaları önler. Alzheimer, bunama ve parkinson gibi hastalıkların önlenmesinde oldukça yardımcıdır. Odaklanmayı sağlar. İdrar söktürücüdür Suyun vücuttan atılımını hızlandırır, böylece vücuttaki aşırı yağları ve tuzları daha kolay atmaya yardımcı olur. Aynı zamanda tiroid fonksiyon bozukluğu hastalarında görülen üremiyi iyileştirmede yardımcıdır.  
Biberiye çayının faydaları neler?

Sindirim sistemine iyi gelir

İltihap gidericidir. Mide ülseri hazımsızlık ve bağırsak sorunları için doğal ilaç niyetine kullanılır.

Kansere karşı savaşır

Biberiyenin içerisinde bulunan karnosol, rosmarinik, betülinik ve karnosik-asit gibi maddeler kansere karşı koruyucudur. Lösemi, cilt, meme, karaciğer, prostat, mesane, yumurtalık, kolon, akciğer ve pankreas kanserlerine karşı savaşır. Doktora danışarak, kemoterapi esnasında kullanılabilir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Antioksidan özelliği sayesinde, vücutta bulunan bağışıklık sistemine destek savunma hattı oluşturur ve birçok hastalığa karşı koruyucudur.

Sinir sistemini korur

İçeriğinde bulunan karnosik ve rosmarinik asitler sayesinde nöronlarda meydana gelebilen bozulmaları önler. Alzheimer, bunama ve parkinson gibi hastalıkların önlenmesinde oldukça yardımcıdır. Odaklanmayı sağlar.

İdrar söktürücüdür

Suyun vücuttan atılımını hızlandırır, böylece vücuttaki aşırı yağları ve tuzları daha kolay atmaya yardımcı olur. Aynı zamanda tiroid fonksiyon bozukluğu hastalarında görülen üremiyi iyileştirmede yardımcıdır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.