Bertiz Masere günleri başlıyor!

YEREL HABERLER 05.10.2022 - 21:53, Güncelleme: 05.10.2022 - 21:53
 

Bertiz Masere günleri başlıyor!

Bu yıl 8-9 Ekim tarihinde düzenlenecek olan Bertiz Masere günleri’nin tanıtımı yapıldı!

Dulkadiroğlu Belediyesi ile Bertiz Eğitim ve Kültür Vakfı organizesinde 2. Bertiz Masere günleri düzenlenecek. Heyecan Bahçesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Dulkadiroğlu Belediye Başkanvekili Arif Yenipınar, Dulkadiroğlu Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kanuni Mahallesi Muhtarı Resul Arslanhan, Bertiz Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Zeynel Abidin Boz ile ilgililer katıldı. Program hakkında konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanvekili Arif Yenipınar, “Tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan ve tüm bu değerlerini geleceğe taşıyan bir ilçeyiz. Özellikle ilçemizle özdeşleşen yöresel ürünlerin ön plana çıkarılması, tanıtımın yapılması ve korunması adına yapılan tüm çalışmaları destekliyoruz. Bertiz Kültür ve Eğitim Vakfı iş birliğiyle hafta sonu düzenleyeceğimiz 2’inci Masere Günleri’de bu desteğin ve gayretin bir yansımasıdır.”dedi Bertiz Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Zeynel Abidin Boz ise,  “2.’sini düzenleyeceğimiz Bertiz Muhasere Günleri, Şire Festivali olarak geçecek. Günlerimiz, şirin olsun, tatlı olsun istiyoruz. Şire Festivali’mizde özellikle Dulkadiroğlu Belediyemiz sabah erken saatlerde yöremize ait ekşili çorba dağıtımı yapacak. Devamında biz orada büyük bir kazanla Masere Günleri’nin özelliğini ön plana çıkaracak olan hapısa yapacağız. Hapısayı orada sıcak sıcak vatandaşlara ikram edeceğiz. Bunun yanı sıra değer yöresel sucuktu, bastıktı bunların yapılışıyla ilgili küçük anekdotlar halinde sunum yapacağız. Misafirlerimize bunların ikramlarını yapacağız.” İfadelerine yer verdi.   
Bu yıl 8-9 Ekim tarihinde düzenlenecek olan Bertiz Masere günleri’nin tanıtımı yapıldı!

Dulkadiroğlu Belediyesi ile Bertiz Eğitim ve Kültür Vakfı organizesinde 2. Bertiz Masere günleri düzenlenecek.

Heyecan Bahçesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Dulkadiroğlu Belediye Başkanvekili Arif Yenipınar, Dulkadiroğlu Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kanuni Mahallesi Muhtarı Resul Arslanhan, Bertiz Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Zeynel Abidin Boz ile ilgililer katıldı.

Program hakkında konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanvekili Arif Yenipınar, “Tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan ve tüm bu değerlerini geleceğe taşıyan bir ilçeyiz. Özellikle ilçemizle özdeşleşen yöresel ürünlerin ön plana çıkarılması, tanıtımın yapılması ve korunması adına yapılan tüm çalışmaları destekliyoruz. Bertiz Kültür ve Eğitim Vakfı iş birliğiyle hafta sonu düzenleyeceğimiz 2’inci Masere Günleri’de bu desteğin ve gayretin bir yansımasıdır.”dedi

Bertiz Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Zeynel Abidin Boz ise,  “2.’sini düzenleyeceğimiz Bertiz Muhasere Günleri, Şire Festivali olarak geçecek. Günlerimiz, şirin olsun, tatlı olsun istiyoruz. Şire Festivali’mizde özellikle Dulkadiroğlu Belediyemiz sabah erken saatlerde yöremize ait ekşili çorba dağıtımı yapacak. Devamında biz orada büyük bir kazanla Masere Günleri’nin özelliğini ön plana çıkaracak olan hapısa yapacağız. Hapısayı orada sıcak sıcak vatandaşlara ikram edeceğiz. Bunun yanı sıra değer yöresel sucuktu, bastıktı bunların yapılışıyla ilgili küçük anekdotlar halinde sunum yapacağız. Misafirlerimize bunların ikramlarını yapacağız.” İfadelerine yer verdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.