Bekarlar üzerinde bir anket yapıldı! İşte dikkat çeken araştırma!

AKTÜEL 08.12.2022 - 21:00, Güncelleme: 08.12.2022 - 21:00
 

Bekarlar üzerinde bir anket yapıldı! İşte dikkat çeken araştırma!

İki psikoloji araştırmacısının incelemeleri bekarlığın en iyi yanlarını ortaya koydu. Bekarlığın avantajlı görülen yönleri yaş ve cinsiyet gibi...

Lefkoşa Üniversitesi'nde İki psikoloji araştırmacısının incelemeleri bekarlığın en iyi yanlarını ortaya koydu. Bekarlığın avantajlı görülen yönleri yaş ve cinsiyet gibi parametrelere göre değişiklik gösteriyor. Uzmanlar Batı toplumlarında giderek bekarlığın avantajlarını araştırdı. Çalışma 1'de için Yunanca konuşan 269 kişiden bekarlığın avantajlarına dair açık uçlu soruları yanıtlamaları istendi. Independent Türkçe'nin haberine göre çalışma 2'de 612 katılımcı yer aldı. Katılımcılara 84 maddeden oluşan avantajlar listesi sunuldu ve bunları en önemliden önemsize doğru sıralamaları istendi.  Anket sonuçları katılımcıların en önemli gördüğü avantajı ortaya çıkardı: "Kendime daha fazla zaman ayırmak". Oluşturulan sıralamada 2. sıraya "hedeflerime odaklanmak" seçeneği yer alırken, onu "eylemlerimi kimsenin dikte etmemesi" ifadesi izledi.
İki psikoloji araştırmacısının incelemeleri bekarlığın en iyi yanlarını ortaya koydu. Bekarlığın avantajlı görülen yönleri yaş ve cinsiyet gibi...

Lefkoşa Üniversitesi'nde İki psikoloji araştırmacısının incelemeleri bekarlığın en iyi yanlarını ortaya koydu. Bekarlığın avantajlı görülen yönleri yaş ve cinsiyet gibi parametrelere göre değişiklik gösteriyor.

Uzmanlar Batı toplumlarında giderek bekarlığın avantajlarını araştırdı. Çalışma 1'de için Yunanca konuşan 269 kişiden bekarlığın avantajlarına dair açık uçlu soruları yanıtlamaları istendi.

Independent Türkçe'nin haberine göre çalışma 2'de 612 katılımcı yer aldı. Katılımcılara 84 maddeden oluşan avantajlar listesi sunuldu ve bunları en önemliden önemsize doğru sıralamaları istendi. 

Anket sonuçları katılımcıların en önemli gördüğü avantajı ortaya çıkardı: "Kendime daha fazla zaman ayırmak". Oluşturulan sıralamada 2. sıraya "hedeflerime odaklanmak" seçeneği yer alırken, onu "eylemlerimi kimsenin dikte etmemesi" ifadesi izledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.