Başkan Moroğlu sürücü adaylarına açık çağrı yaptı!

EĞİTİM 07.02.2021 - 23:06, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Başkan Moroğlu sürücü adaylarına açık çağrı yaptı!

Akdeniz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Genel Başkanı Seyfi Moroğlu, ehliyet alacak vatandaşlara seslendi.

Moroğlu, “Sürücü kurslarımızda tüm hijyen kurallarını aldık. Yapmış olduğumuz başvurular sonucunda yüz yüze eğitimlerimiz başladı. Hafta sonu direksiyon sınavlarımız yapılmaktadır vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla sürücü kurslarına gelebilirler.”dedi.  “2 haftadır direksiyon sınavlarını yapıyoruz” Sürücü adaylarını sınava HES koduyla aldıklarını kaydeden Seyfi Moroğlu şunları söyledi, “Sürücü kurslarımız pandemi dönemindeki kısıtlamalardan dolayı sıkıntı çektiler. Teorik dersleri uzaktan eğitimle verilmemiz söylendi. Direksiyon sınavları hafta sonu kısıtlamalardan dolayı kapatıldı. Biz sürücü kurslarımızın ve vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için Ankara’da bir takım girişimlerde bulunduk. Bu süreçte bütün hijyen kurallarını yerine getirmekteyiz. HES kodu olmayanın sınava girmesi kesinlikle yasak. HES kodunu göz önünde bulundurarak sınavlarımızı yapıyoruz.   Bütün hijyen kurallarına uyduğumuzu bakanlığımız gördüğü için hafta sonu olan direksiyon derslerimiz yeniden başlamıştır. Yüz yüze eğitimler yeniden başlamıştır. 4 bine yakın sürücü kursumuz var, 40 bine yakın çalışanımız var. Bunlar şuan işlerinin başlarındalar. Bizler 2 haftadır direksiyon sınavlarını yapmaktayız. İçişleri bakanlığımıza, milli eğitim bakanlığımıza teşekkür mahiyetinde ziyaretler yaptık. Çok verimli görüşmeler oldu. İnşallah bir sektere uğramadan çalışmalarımıza devam ederiz. Sürücü kurslarımızda maske mesafe hijyen kurallarına uyuyoruz. Vatandaşlarımız içi rahat olsun.”  “Eski coşkuları göremiyoruz” Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü nedeniyle ilgilide konuşan Akdeniz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Genel Başkanı Seyfi Moroğlu, “Birinci Cihan Harbini kaybeden Müttefikler,30 Ekim l9l8´de Mondros Mütarekesini imzaladı. Bu anlaşmaya göre, Anadolu’nun birçok yeri gibi Maraş´ta işgal altına girdi. Maraş önce İngiliz, sonrada Fransız kuvvetlerinin işgali altına girdi. Fransız kuvvetlerinin şehre girişleri yerli Ermeniler tarafından büyük bir coşku ve taşkınlıklarla karşılandı. Bu durum yerli Maraş halkını çok rahatsız etti. Şehir içten içe kaynamaya başladı ve Sütçü İmam'ın kurşunları ilk kıvılcımı başlatır. Rıdvan Hocanın:"Aziz Cemaat, Kalesinde düşman bayrağı dalgalanan bir Millet hürriyet´ini kaybetmiş sayılır.   Hürriyet olmayan bir yerde cuma namazı kılmak caiz değildir''Bunun üzerine Maraşlılar topluca Kale´ye hücum ederek, indirilen Bayrağı yeniden Kale burçlarına diker ve cuma namazı orada eda edilir. Kurtuluş savaşında şehit olan Sütçü İmam’lara, Rıdvan Hoca’lara, Mıllış Nuri'ler gibi yüzlerce Şehit ve Gazilerimize Allah'tan rahmet dileriz. 20-25 yıl öncesine kadar coşkuyla kutladık.12 Şubat'a bir ay kala harçlık biriktirmeye başlardık, sinemalarda üç film birden oynardı. Halkın tamamı caddelere apartman balkonlarına, otellerin balkonuna sığmazdı. Şimdilerde o coşku ve heyecanı duymak neredeyse imkansız oldu.” İfadelerine yer verdi.  
Akdeniz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Genel Başkanı Seyfi Moroğlu, ehliyet alacak vatandaşlara seslendi.

Moroğlu, “Sürücü kurslarımızda tüm hijyen kurallarını aldık. Yapmış olduğumuz başvurular sonucunda yüz yüze eğitimlerimiz başladı. Hafta sonu direksiyon sınavlarımız yapılmaktadır vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla sürücü kurslarına gelebilirler.”dedi. 


“2 haftadır direksiyon sınavlarını yapıyoruz”


Sürücü adaylarını sınava HES koduyla aldıklarını kaydeden Seyfi Moroğlu şunları söyledi, “Sürücü kurslarımız pandemi dönemindeki kısıtlamalardan dolayı sıkıntı çektiler. Teorik dersleri uzaktan eğitimle verilmemiz söylendi. Direksiyon sınavları hafta sonu kısıtlamalardan dolayı kapatıldı. Biz sürücü kurslarımızın ve vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için Ankara’da bir takım girişimlerde bulunduk. Bu süreçte bütün hijyen kurallarını yerine getirmekteyiz. HES kodu olmayanın sınava girmesi kesinlikle yasak. HES kodunu göz önünde bulundurarak sınavlarımızı yapıyoruz.

 

Bütün hijyen kurallarına uyduğumuzu bakanlığımız gördüğü için hafta sonu olan direksiyon derslerimiz yeniden başlamıştır. Yüz yüze eğitimler yeniden başlamıştır. 4 bine yakın sürücü kursumuz var, 40 bine yakın çalışanımız var. Bunlar şuan işlerinin başlarındalar. Bizler 2 haftadır direksiyon sınavlarını yapmaktayız. İçişleri bakanlığımıza, milli eğitim bakanlığımıza teşekkür mahiyetinde ziyaretler yaptık. Çok verimli görüşmeler oldu. İnşallah bir sektere uğramadan çalışmalarımıza devam ederiz. Sürücü kurslarımızda maske mesafe hijyen kurallarına uyuyoruz. Vatandaşlarımız içi rahat olsun.” 


“Eski coşkuları göremiyoruz”


Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü nedeniyle ilgilide konuşan Akdeniz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Genel Başkanı Seyfi Moroğlu, “Birinci Cihan Harbini kaybeden Müttefikler,30 Ekim l9l8´de Mondros Mütarekesini imzaladı. Bu anlaşmaya göre, Anadolu’nun birçok yeri gibi Maraş´ta işgal altına girdi. Maraş önce İngiliz, sonrada Fransız kuvvetlerinin işgali altına girdi. Fransız kuvvetlerinin şehre girişleri yerli Ermeniler tarafından büyük bir coşku ve taşkınlıklarla karşılandı. Bu durum yerli Maraş halkını çok rahatsız etti. Şehir içten içe kaynamaya başladı ve Sütçü İmam'ın kurşunları ilk kıvılcımı başlatır. Rıdvan Hocanın:"Aziz Cemaat, Kalesinde düşman bayrağı dalgalanan bir Millet hürriyet´ini kaybetmiş sayılır.

 

Hürriyet olmayan bir yerde cuma namazı kılmak caiz değildir''Bunun üzerine Maraşlılar topluca Kale´ye hücum ederek, indirilen Bayrağı yeniden Kale burçlarına diker ve cuma namazı orada eda edilir. Kurtuluş savaşında şehit olan Sütçü İmam’lara, Rıdvan Hoca’lara, Mıllış Nuri'ler gibi yüzlerce Şehit ve Gazilerimize Allah'tan rahmet dileriz. 20-25 yıl öncesine kadar coşkuyla kutladık.12 Şubat'a bir ay kala harçlık biriktirmeye başlardık, sinemalarda üç film birden oynardı. Halkın tamamı caddelere apartman balkonlarına, otellerin balkonuna sığmazdı. Şimdilerde o coşku ve heyecanı duymak neredeyse imkansız oldu.” İfadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.