Başkan Gökçe, 28 Kasım bayrak günü olsun!

POLİTİKA 05.07.2021 - 18:59, Güncelleme: 05.07.2021 - 19:39
 

Başkan Gökçe, 28 Kasım bayrak günü olsun!

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunda önemli rol oynayan Rıdvan hoca ölümünün yıl dönümünde bir grup vatandaş tarafından mezarı başında dualarla anıldı.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunda önemli rol oynayan Rıdvan hoca ölümünün yıl dönümünde Saadet Partisi Dulkadiroğlu ilçe başkanı Bünyamin Gökçe, Ekrem Şama hoca,  Tolgadirli Alibey ve bir grup vatandaş tarafından mezarı başında dualarla anıldı.   “28 Kasım bayrak günü olsun” Programda konuşan Saadet Partisi Dulkadiroğlu ilçe başkanı Bünyamin Gökçe,“Azerbaycan’ın bayrak günü var, kırkızistan’ın bayrak günü var ve birçok Türkî cumhuriyeti devletlerinin bayrak günü var. Ama ülkemizde bayrak günü yok.  Bizde 28 Kasım bayrak günü olsun istiyoruz.”dedi.   “Kahramanmaraş bayrağına sahip çıktı” Kahramanmaraşlının bayrağına her zaman sahip çıktığına dikkat çeken Gökçe şunları söyledi, “Bayrağımızla alakalı 1. Dünya savaşında İstanbul’da Türk bayrağı indirilerek İngiliz bayrağı çekildi halkta bir kıpırdanma olmadı, İzmir’de, Antalya’da aynı şekilde Türk bayrağı indirildi bir olay yaşanmadı.    Fransızlar şehrimizde uzun bir süre kaldılar ama bayraklarını sadece 1 gün dalgalandırabildiler. Rıdvan hocamız önderliğinde vatandaşlarımız ayaklanarak o Fransız bayrağını indirdi. Çünkü bayrak özgürlük ve hürriyettir bizim için. Bizde bu nedenle bayrak olayı var. Bu olayında milli olarak kutlanması gerekiyor. Çünkü bu olay çok önemlidir. Bu olayın Türkiye genelinde kutlanması gerekiyor. Ulusal bayrak günü olmasını istiyoruz.” “Bayrak bizim ruhumuz” İmam Yafes Kuru ise, “Kahramanmaraş kalesinde silah gücüyle indirilen bayrağımız iman gücüyle dalgalandırıldı diye bir yazı var. Ben bundan etkilendim. 2014 yılında ilk olarak bayrak günümüzü kutladık. Bu etkiliğimizi bu tarihten beri sürdürüyoruz. Bayrak bizim ruhumuz. Gençliğimize bayrak ruhunu işlememiz gerekiyor. Sütçü imamların,  Rıdvan hocaların gündemde kalması gerekiyor. Bizler bugün 5 Temmuz Rıdvan hocanın ölümünün yıl dönümü nedeniyle mezarı başında anmak istedik.”ifadelerine yer verdi. Grup ayrıca 28 Kasım bayrak günü olması için imza kampanyası başlattı.  
Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunda önemli rol oynayan Rıdvan hoca ölümünün yıl dönümünde bir grup vatandaş tarafından mezarı başında dualarla anıldı.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunda önemli rol oynayan Rıdvan hoca ölümünün yıl dönümünde Saadet Partisi Dulkadiroğlu ilçe başkanı Bünyamin Gökçe, Ekrem Şama hoca,  Tolgadirli Alibey ve bir grup vatandaş tarafından mezarı başında dualarla anıldı.

 

“28 Kasım bayrak günü olsun”


Programda konuşan Saadet Partisi Dulkadiroğlu ilçe başkanı Bünyamin Gökçe,“Azerbaycan’ın bayrak günü var, kırkızistan’ın bayrak günü var ve birçok Türkî cumhuriyeti devletlerinin bayrak günü var. Ama ülkemizde bayrak günü yok.  Bizde 28 Kasım bayrak günü olsun istiyoruz.”dedi.

 


“Kahramanmaraş bayrağına sahip çıktı”


Kahramanmaraşlının bayrağına her zaman sahip çıktığına dikkat çeken Gökçe şunları söyledi, “Bayrağımızla alakalı 1. Dünya savaşında İstanbul’da Türk bayrağı indirilerek İngiliz bayrağı çekildi halkta bir kıpırdanma olmadı, İzmir’de, Antalya’da aynı şekilde Türk bayrağı indirildi bir olay yaşanmadı. 

 

Fransızlar şehrimizde uzun bir süre kaldılar ama bayraklarını sadece 1 gün dalgalandırabildiler. Rıdvan hocamız önderliğinde vatandaşlarımız ayaklanarak o Fransız bayrağını indirdi. Çünkü bayrak özgürlük ve hürriyettir bizim için. Bizde bu nedenle bayrak olayı var. Bu olayında milli olarak kutlanması gerekiyor. Çünkü bu olay çok önemlidir. Bu olayın Türkiye genelinde kutlanması gerekiyor. Ulusal bayrak günü olmasını istiyoruz.”


“Bayrak bizim ruhumuz”


İmam Yafes Kuru ise, “Kahramanmaraş kalesinde silah gücüyle indirilen bayrağımız iman gücüyle dalgalandırıldı diye bir yazı var. Ben bundan etkilendim. 2014 yılında ilk olarak bayrak günümüzü kutladık. Bu etkiliğimizi bu tarihten beri sürdürüyoruz. Bayrak bizim ruhumuz. Gençliğimize bayrak ruhunu işlememiz gerekiyor. Sütçü imamların,  Rıdvan hocaların gündemde kalması gerekiyor. Bizler bugün 5 Temmuz Rıdvan hocanın ölümünün yıl dönümü nedeniyle mezarı başında anmak istedik.”ifadelerine yer verdi.


Grup ayrıca 28 Kasım bayrak günü olması için imza kampanyası başlattı.

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.