Başka Ülkede Arkadaş Edinmenin Yolları!
Başka Ülkede Arkadaş Edinmenin Yolları!
Hiç kimseyi tanımadığınız yabancı bir ülkeye taşınmayı düşünüyorsanız, arkadaş edinme düşüncesi biraz ürkütücü olabilir.
Hiç kimseyi tanımadığınız yabancı bir ülkeye taşınmayı düşünüyorsanız, arkadaş edinme düşüncesi biraz ürkütücü olabilir.
Hayatınızı değiştirip dünyanın öteki ucunu taşındığınızda, işin içine giren birçok faktör oluyor – mobilyalarınızı ya da arabanızı satıp satmama kararı gibi...
Dünyanın her yerinde yeni insanlarla tanışıp arkadaşlıklar kurmanıza yardımcı olacak 7 yol:
1. İş bulun
Evet, oldukça bariz; ama seyahat ederken çalışıyorsanız ve işiniz belirlibir bölgede ise, ekibinizle takılın. Yabancı bir ülkede çalışmanın en iyi avantajlarından biri, otomatik olarak sosyal bir ağ kurmanızı sağlamasıdır. İş arkadaşlarınızla dost olmasanız da aranızda dil sıkıntıları yaşansa da bu şekilde hayatınızda düzenli bir şekilde vakit geçirebileceğiniz insanlar olacak.
2. Meetup
Meetup, aktiviteler ya da mesajlar aracılığıyla online arkadaşlar edinebileceğiniz bir web sitesidir. Yer ya da ilgi alanlarına göre oluşturulmuş gruplara katılarak benzer şeyler paylaşabileceğiniz insanlarla kolaylıkla iletişim kurabilirsiniz.
3. Couchsurfing aktiviteleri
Couchsurfing sitesini kalacak bir yer bulmaktan farklı amaçlar için de kullanabilirsiniz. Bu site yalnızca insanlarla iletişim kurmanızı sağlamakla kalmıyor; aynı zamanda da farklı şehirlerde değişik aktiviteler düzenliyor – tanışma toplantılarından yoga gruplarına, birçok aktivite.
*Couchsurfing: İnsanların birbirine yardım etmesi üzerine kurulmuş bir konukseverlik ağıdır.
4. Sosyal medya/online topluluklar
Facebook, dünyanın her yerindeki arkadaşlarla temasta kalmanın en iyi yollarından; ancak Facebook’un en yararlı özelliklerinden biri, gruplardır. Haber kaynağınız biraz sıkıcı bir hal almaya başlamış olsa da (herkes Instagram ya da Snapchat’te çünkü), Facebook’ta birçok grup hala aktif. Örneğin GirlsLove Travel adındaki grup, belirli şehirlerdeki insanlarla iletişime geçebileceğiniz ayrı etiketler kullanabilmenizi sağlıyor. Ya da backpacker grupları, sırt çantanızla yollara düşmek istediğinizde, niyetinizi paylaşan birçok insanla iletişime geçmenize yardımcı oluyor.
5. Ortak çalışma alanları
Bir şirket için ya da kendi işiniz için uzaktan çalışıyorsanız eğer, bulunduğunuz şehirde çalışma alanları olup olmadığına bakın. Bu çalışma alanları, uzaktan çalışmak isteyen başka insanlarla birlikte işiniz üzerinde çalışabildiğiniz yerlerdir. Bu sayede hem işinizi halledebilir hem de iş saatleri içerisinde insanlarla etkileşime geçebilirsiniz. “Dijital göçebelik” hayat tarzı gittikçe daha popülerleştiğinden, birçok yerde ortak çalışma alanı ortaya çıkıyor.
6. Dili öğrenin
Taşındığınız ülkenin dilini bilmiyorsanız eğer, öğrenmeye başlayın. İnsanlara merhaba deyin, kısa sohbetler yapın. Elinize ne geçeceğini bilemezsiniz!
7. Dersler alın
Okulla işiniz bitmiş olsa bile, şehrinizdeki yerel ya da uluslararası bir üniversitede eğlence amacıyla derslere girin. Bulunduğunuz ülkenin dili ile ilgili olan dersleri, yemek, şarap ya da sporlarla ilgili dersleri keyifle takip edebilirsiniz. Böylelikle hem yeni bir şeyler öğrenebilir hem de şehrinizdeki yerel ya da uluslararası öğrencilerle tanışabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.