Baş dönmesine ne iyi gelir? İşte detaylar…

SAĞLIK 28.02.2023 - 16:30, Güncelleme: 28.02.2023 - 18:32
 

Baş dönmesine ne iyi gelir? İşte detaylar…

Birçok hastalığın belirtisi olan baş dönmesine ne iyi geliyor? Baş dönmesi uzun süreli oluyorsa eğer bir uzmana danışmalısınız.

Travmalar: Özellikle kafaya ve boyuna alınan darbeler travmatik sonuçlara yol açar. Bazı şiddetli darbeler sonrası baş dönmesi anında yaşanır. Daha az şiddetli travmalarda ise baş dönmesi daha sonrasında da ortaya çıkar. Özellikle ciddi darbelerde kanama olmasa bile mutlaka bir uzmana görünmeli ve röntgen çektirilmelidir. İlerlemiş enfeksiyon: Vücudun her yerinde görülebilen enfeksiyonlar, kişilerin dengelerini yitirmesine neden olabilir. Bedenin dengesi tamamen alt üst olduğu için ayağa kalkarken ya da ani bir hareket sonrası baş dönmesi yaşanabilir. Yüksek tansiyon: Hipertansiyon hastalarının sıklıkla yaşadığı durumlardan biri baş dönmesidir. Tansiyon normale döndüğünde bu belirtiler de tamamen ortadan kalkar.  
Birçok hastalığın belirtisi olan baş dönmesine ne iyi geliyor? Baş dönmesi uzun süreli oluyorsa eğer bir uzmana danışmalısınız.

Travmalar: Özellikle kafaya ve boyuna alınan darbeler travmatik sonuçlara yol açar. Bazı şiddetli darbeler sonrası baş dönmesi anında yaşanır. Daha az şiddetli travmalarda ise baş dönmesi daha sonrasında da ortaya çıkar. Özellikle ciddi darbelerde kanama olmasa bile mutlaka bir uzmana görünmeli ve röntgen çektirilmelidir.

İlerlemiş enfeksiyon: Vücudun her yerinde görülebilen enfeksiyonlar, kişilerin dengelerini yitirmesine neden olabilir. Bedenin dengesi tamamen alt üst olduğu için ayağa kalkarken ya da ani bir hareket sonrası baş dönmesi yaşanabilir.


Yüksek tansiyon: Hipertansiyon hastalarının sıklıkla yaşadığı durumlardan biri baş dönmesidir. Tansiyon normale döndüğünde bu belirtiler de tamamen ortadan kalkar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.