Barolarımızın yürüyüşünün engellenmesi, kabul edilemez!

GÜNDEM 23.06.2020 - 08:53, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Barolarımızın yürüyüşünün engellenmesi, kabul edilemez!

Kahramanmaraş baro başkanı Muhammed Burak Gül, “Şiddet içermeyen her türlü gösteri ve yürüyüş demokratik bir hak olup hukukun güvencesi altındadır.”dedi

Başkan Gül, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. “Arbede yaşanması kabul edilemez” İşte Burak Gül’ün o açıklaması: “Türkiye Barolar Birliği ve 80 Baromuzun, 19 Mayıs ve 1 Haziran bildirisindeki taleplerimizi yineliyor, demokratik haklarını kullanması engellenen Barolarımızın yürüyüşüne ilişkin engellerin bir an önce kaldırılmasının hukuk devletinin ve demokrasinin gereği olduğunu belirtiyoruz.   Şiddet içermeyen her türlü gösteri ve yürüyüş demokratik bir hak olup hukukun güvencesi altındadır. Kamu düzenini tehdit etmeyen demokratik haklarını kullanan Barolarımızın yürüyüşünün engellenmesi, engelleme aşamasında arbede yaşanması kabul edilemez.”  
Kahramanmaraş baro başkanı Muhammed Burak Gül, “Şiddet içermeyen her türlü gösteri ve yürüyüş demokratik bir hak olup hukukun güvencesi altındadır.”dedi

Başkan Gül, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.


“Arbede yaşanması kabul edilemez”


İşte Burak Gül’ün o açıklaması: “Türkiye Barolar Birliği ve 80 Baromuzun, 19 Mayıs ve 1 Haziran bildirisindeki taleplerimizi yineliyor, demokratik haklarını kullanması engellenen Barolarımızın yürüyüşüne ilişkin engellerin bir an önce kaldırılmasının hukuk devletinin ve demokrasinin gereği olduğunu belirtiyoruz.

 

Şiddet içermeyen her türlü gösteri ve yürüyüş demokratik bir hak olup hukukun güvencesi altındadır. Kamu düzenini tehdit etmeyen demokratik haklarını kullanan Barolarımızın yürüyüşünün engellenmesi, engelleme aşamasında arbede yaşanması kabul edilemez.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.