Bakan Kirişci, 3 kritik konu başlığı verdi!

POLİTİKA 27.01.2023 - 20:48, Güncelleme: 27.01.2023 - 20:48
 

Bakan Kirişci, 3 kritik konu başlığı verdi!

Bakan Kirişci, “Dünyada 3 tane kritik konu başlığı vardır. Bunlardan bir tanesi tarımdır, devamı gıdadır ama ikincisi sudur üçüncüsü de enerjidir.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Türkiye’de tarımsal öğretimin 177. yıl dönümü münasebetiyle gerçekleştirilen törene katıldı. KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Vali Ömer Faruk Coşkun, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç ve Habibe Öçal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, çiftçiler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Program konuşan Bakan Kirişci şu ifadelere yer verdi, “Dünyanın gelişmiş ülkelerinde gıda milliyetçiliği, ihracat yasakları ve raflarda bulunmayan ürünler yaşanırken, ne pandemi döneminde ne sonrasındaki Rusya Ukrayna savaşında çok şükür bu ülkede hiçbir ürünün yokluğu, kıtlığı, noksanlığı çekilmedi. Bu ülkede çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan 2.180.000 çiftçimiz var. Kayıtlı olmayanlarla birlikte de 2.800.000 çiftçimiz var. Bu çiftçilerimizin sayesinde zorlukların üstesinden geldik. Ancak kış mevsiminde bulunmamıza rağmen hâlâ coğrafyamızda bizi mutlu edecek önemli bir yağış yok. Bu, dünyamızın birçok bölgesi için de geçerli. Dünyada 3 tane kritik konu başlığı vardır. Bunlardan bir tanesi tarımdır, devamı gıdadır ama ikincisi sudur üçüncüsü de enerjidir. En fazla suyun kullanıldığı tarım olduğuna göre, tarımda %77’lik bir su tüketimi var. Tarım sektöründe bizim mutlaka planlama yapmamız gerekir. Topraklarımızı verimli kullanmamız gerekir.”   
Bakan Kirişci, “Dünyada 3 tane kritik konu başlığı vardır. Bunlardan bir tanesi tarımdır, devamı gıdadır ama ikincisi sudur üçüncüsü de enerjidir.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Türkiye’de tarımsal öğretimin 177. yıl dönümü münasebetiyle gerçekleştirilen törene katıldı.

KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Vali Ömer Faruk Coşkun, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç ve Habibe Öçal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, çiftçiler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Program konuşan Bakan Kirişci şu ifadelere yer verdi, “Dünyanın gelişmiş ülkelerinde gıda milliyetçiliği, ihracat yasakları ve raflarda bulunmayan ürünler yaşanırken, ne pandemi döneminde ne sonrasındaki Rusya Ukrayna savaşında çok şükür bu ülkede hiçbir ürünün yokluğu, kıtlığı, noksanlığı çekilmedi. Bu ülkede çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan 2.180.000 çiftçimiz var.

Kayıtlı olmayanlarla birlikte de 2.800.000 çiftçimiz var. Bu çiftçilerimizin sayesinde zorlukların üstesinden geldik. Ancak kış mevsiminde bulunmamıza rağmen hâlâ coğrafyamızda bizi mutlu edecek önemli bir yağış yok. Bu, dünyamızın birçok bölgesi için de geçerli.

Dünyada 3 tane kritik konu başlığı vardır. Bunlardan bir tanesi tarımdır, devamı gıdadır ama ikincisi sudur üçüncüsü de enerjidir. En fazla suyun kullanıldığı tarım olduğuna göre, tarımda %77’lik bir su tüketimi var. Tarım sektöründe bizim mutlaka planlama yapmamız gerekir. Topraklarımızı verimli kullanmamız gerekir.” 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.