Bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler!

SAĞLIK 18.03.2020 - 12:09, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler!

Ülkemizde de hızla yayılmaya başlayan korona virüsü başta olmak üzere diğer tüm hastalıklara karşın bağışıklık sistemimizi güçlendirecek meyveleri araştırdık. İşte bol vitaminli, sağlığımıza ve bağışıklık sistemimize iyi gelen meyveler…

Özellikle de kış aylarında düşen vücud direncini arttırmak ve korona virüsü gibi salgın hastalıklara karşı bağışıklık kazanmak için günlük tüketilmesi gereken meyveler vardır. Bu meyvelerin vücudumuzdaki görevleri ise virüslere ve mikroplara karşı gerekli olan vitaminler ile mineralleri sağlamasıdır.   Meyvelerin içeriğindeki A, E, C vitaminleri potasyum, selenyum, ve folik asit yönünden zengin olup antioksidan etkisi yaratmaktadır. Bu sayede cildin yenilenmesi, kalbin güçlenmesi, karaciğer ve böbrek gibi organlara iyi gelmesinin yanı sıra tansiyon ve kolesterolü de kontrol altına alan meyveler bağışıklık sistemini de güçlü tutarak hastalıklara karşı vücud direnci oluşumuna katkı sağlamaktadır.   Meyveleri bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi altında yeşil meyveler, kırmızı meyveler, turuncu meyveler ve sarı meyveler olarak dört gruba ayırabiliriz.   Greyfurt Mandalina Portakal Kivi Yeşil Elma Muz Ayva Nar Yaban Mersini Ahududu Kırmızı Üzüm  
Ülkemizde de hızla yayılmaya başlayan korona virüsü başta olmak üzere diğer tüm hastalıklara karşın bağışıklık sistemimizi güçlendirecek meyveleri araştırdık. İşte bol vitaminli, sağlığımıza ve bağışıklık sistemimize iyi gelen meyveler…

Özellikle de kış aylarında düşen vücud direncini arttırmak ve korona virüsü gibi salgın hastalıklara karşı bağışıklık kazanmak için günlük tüketilmesi gereken meyveler vardır. Bu meyvelerin vücudumuzdaki görevleri ise virüslere ve mikroplara karşı gerekli olan vitaminler ile mineralleri sağlamasıdır.

 

Meyvelerin içeriğindeki A, E, C vitaminleri potasyum, selenyum, ve folik asit yönünden zengin olup antioksidan etkisi yaratmaktadır. Bu sayede cildin yenilenmesi, kalbin güçlenmesi, karaciğer ve böbrek gibi organlara iyi gelmesinin yanı sıra tansiyon ve kolesterolü de kontrol altına alan meyveler bağışıklık sistemini de güçlü tutarak hastalıklara karşı vücud direnci oluşumuna katkı sağlamaktadır.

 

Meyveleri bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi altında yeşil meyveler, kırmızı meyveler, turuncu meyveler ve sarı meyveler olarak dört gruba ayırabiliriz.

 

Greyfurt

Mandalina

Portakal

Kivi

Yeşil Elma

Muz

Ayva

Nar

Yaban Mersini

Ahududu

Kırmızı Üzüm

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.