Bağ bozumu rotaları!

Mekanlar 03.09.2022 - 12:06, Güncelleme: 03.09.2022 - 12:06
 

Bağ bozumu rotaları!

Tarihi yıllar öncesine uzanan bağ bozumları Eylül ayının coşkusuyla hayatımıza girer. Üzümlerin olgunlaştığı bu dönemde, ülkemizin pek çok köşesinde festivaller ve bağ bozumu şenlikleri düzenlenir.

Bozcaada Geniş üzüm bağları sayesinde bağ bozumu rotası deyince şüphesiz ilk aklımıza gelen duraklardan biridir Bozcaada. Bunda doğa içerisinde, bağların yanı başında konumlanan konaklama imkanlarının olduğu kadar, düzenlenen Bozcaada Bağ Bozumu Festivali'nin de önemli bir etkisi vardır.  Kapadokya Ülkemizin en özel duraklarından bir olan Kapadokya, bağ bozumu için ziyaret edilebilecek muhteşem duraklardan biri. Mistik coğrafyası ile gönüllerde taht kuran bölgede, ziyaretçiler sonbahar geldiğinde Ürgüp Bağ Bozumu Festivali'nde benzersiz bir deneyim yaşıyor. Urla Ege'nin en güzel tatil beldelerinden biri olan Urla'nın güzelliği yalnızca berrak denizinden gelmiyor. Burası aynı zamanda yemyeşil üzüm bağlarıyla da ön plana çıkıyor. İlçe her yıl düzenlenen Urla Bağ Bozumu Festivali'ne de ev sahipliği yapıyor. Barbare Bağları İsmini son zamanlarda sık sık duyduğumuz Barbare Bağları kısa süre içerisinde en popüler duraklardan biri haline geldi. Tekirdağ'da yer alan Barbare'nin bu kadar ünlenmesinde hem organik yetiştirilen üzümleri, hem de 6 odalı bir butik otelin hizmet vermesi önemli rol oynamaktadır. Kırklareli Eylül ayında bağ bozumu için hareketlenen yerlerden biri de Kırklareli. Çünkü burada da bağ bozumu her yıl büyük bir coşkuyla kutlanıyor.  Mürefte Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı bir mahalle olan Mürefte'nin bağlarından toplanan üzümlerin yolculuğuna şahit olabilirsiniz. Tıpkı Tekirdağ'ın diğer bölgelerindeki gibi Mürefte'de de bağ bozumu dönemlerinde sokaklar çok daha hareketli ve görülmeye değer oluyor.  
Tarihi yıllar öncesine uzanan bağ bozumları Eylül ayının coşkusuyla hayatımıza girer. Üzümlerin olgunlaştığı bu dönemde, ülkemizin pek çok köşesinde festivaller ve bağ bozumu şenlikleri düzenlenir.

Bozcaada

Geniş üzüm bağları sayesinde bağ bozumu rotası deyince şüphesiz ilk aklımıza gelen duraklardan biridir Bozcaada. Bunda doğa içerisinde, bağların yanı başında konumlanan konaklama imkanlarının olduğu kadar, düzenlenen Bozcaada Bağ Bozumu Festivali'nin de önemli bir etkisi vardır. 

Kapadokya

Ülkemizin en özel duraklarından bir olan Kapadokya, bağ bozumu için ziyaret edilebilecek muhteşem duraklardan biri. Mistik coğrafyası ile gönüllerde taht kuran bölgede, ziyaretçiler sonbahar geldiğinde Ürgüp Bağ Bozumu Festivali'nde benzersiz bir deneyim yaşıyor.

Urla

Ege'nin en güzel tatil beldelerinden biri olan Urla'nın güzelliği yalnızca berrak denizinden gelmiyor. Burası aynı zamanda yemyeşil üzüm bağlarıyla da ön plana çıkıyor. İlçe her yıl düzenlenen Urla Bağ Bozumu Festivali'ne de ev sahipliği yapıyor.

Barbare Bağları

İsmini son zamanlarda sık sık duyduğumuz Barbare Bağları kısa süre içerisinde en popüler duraklardan biri haline geldi. Tekirdağ'da yer alan Barbare'nin bu kadar ünlenmesinde hem organik yetiştirilen üzümleri, hem de 6 odalı bir butik otelin hizmet vermesi önemli rol oynamaktadır.

Kırklareli

Eylül ayında bağ bozumu için hareketlenen yerlerden biri de Kırklareli. Çünkü burada da bağ bozumu her yıl büyük bir coşkuyla kutlanıyor. 

Mürefte

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı bir mahalle olan Mürefte'nin bağlarından toplanan üzümlerin yolculuğuna şahit olabilirsiniz. Tıpkı Tekirdağ'ın diğer bölgelerindeki gibi Mürefte'de de bağ bozumu dönemlerinde sokaklar çok daha hareketli ve görülmeye değer oluyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.