Babacan'dan Cumhur İttifakı'na yeşil ışık!

POLİTİKA 20.05.2023 - 09:01, Güncelleme: 20.05.2023 - 09:01
 

Babacan'dan Cumhur İttifakı'na yeşil ışık!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Cumhur İttifakı için dikkat çeken bir çağrıda bulundu. işte detaylar...

Babacan, "Eğer Cumhur İttifakı Anayasa değişikliği konusunda 'Gelin beraber çalışalım' derse ona da hazırız."dedi işte Babacan'ın  açıklaması: "Parlamenter sistem de önemli ama mevcut sistemi de rehabilite edebiliriz. Güçler ayrılığı daha iyi hale getirilebilir. Eğer Cumhur İttifakı Anayasa değişikliği konusunda 'Gelin beraber çalışalım' derse ona da hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyu bir önceki seçimlere göre yüzde 2.5 artmış durumda. Yani 22'8 den 25.3'e çıkmış. Hatırlarsanız, adaylar açıklandıktan sonra bir hafta boyunca hemen hemen her gün Sadullah Ergin Bey'i tartıştılar. Sadullah Ergin Ankara'da CHP birinci bölge adayı oldu. Çankaya'nın olduğu yer. Artık Çankaya'dan CHP'ye oy çıkmaz, Çankayalılar artık CHP'ye oy vermez diye. Birinci bölgedeki Cumhuriyet Halk Partisi'nin oy artışı 5.5 puan. Kahramanmaraş'ta CHP'nin bir önceki seçimlerde aldığı oy oranı yüzde 9.5, bu seçimde aldığı oy yüzde 16,3. Mersin'de yüzde 3,8'lik artış var. Bizim Mehmet Emin Ekmen, biliyorsunuz Mersin'den adaydı. 3. sıradaydı ama CHP sanırım yanılmıyorsam 5 kadar milletvekili çıkardı ve Mersin'e ciddi bir hareketlenme geldi. Yani bizim adaylarımızın olduğu illerin çoğunda çok ciddi ilave bir hareketlenme oldu. Şu da var tabii, ki biz bunu CHP ile ilk görüşmelerimizde de biz dillendirmiştik. Onlar dediler ki gelin beraber tek listeyle girelim. Yani teklif onlardan geldi. Yani sadece DEVA Partisi'yle CHP'nin aynı listede olmasının artı 18 tane milletvekili ürettiğini gördük. Sadece DEVA'nın, diğer partileri saymıyorum bakın, ortak listeyle girmesinin oluşturduğu artı 18 tane milletvekili çıkıyor. Dolayısıyla onun için biz bunu kabul ettik."  
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Cumhur İttifakı için dikkat çeken bir çağrıda bulundu. işte detaylar...

Babacan, "Eğer Cumhur İttifakı Anayasa değişikliği konusunda 'Gelin beraber çalışalım' derse ona da hazırız."dedi

işte Babacan'ın  açıklaması: "Parlamenter sistem de önemli ama mevcut sistemi de rehabilite edebiliriz. Güçler ayrılığı daha iyi hale getirilebilir. Eğer Cumhur İttifakı Anayasa değişikliği konusunda 'Gelin beraber çalışalım' derse ona da hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyu bir önceki seçimlere göre yüzde 2.5 artmış durumda.

Yani 22'8 den 25.3'e çıkmış. Hatırlarsanız, adaylar açıklandıktan sonra bir hafta boyunca hemen hemen her gün Sadullah Ergin Bey'i tartıştılar. Sadullah Ergin Ankara'da CHP birinci bölge adayı oldu.

Çankaya'nın olduğu yer. Artık Çankaya'dan CHP'ye oy çıkmaz, Çankayalılar artık CHP'ye oy vermez diye. Birinci bölgedeki Cumhuriyet Halk Partisi'nin oy artışı 5.5 puan. Kahramanmaraş'ta CHP'nin bir önceki seçimlerde aldığı oy oranı yüzde 9.5, bu seçimde aldığı oy yüzde 16,3. Mersin'de yüzde 3,8'lik artış var.

Bizim Mehmet Emin Ekmen, biliyorsunuz Mersin'den adaydı. 3. sıradaydı ama CHP sanırım yanılmıyorsam 5 kadar milletvekili çıkardı ve Mersin'e ciddi bir hareketlenme geldi. Yani bizim adaylarımızın olduğu illerin çoğunda çok ciddi ilave bir hareketlenme oldu. Şu da var tabii, ki biz bunu CHP ile ilk görüşmelerimizde de biz dillendirmiştik. Onlar dediler ki gelin beraber tek listeyle girelim.

Yani teklif onlardan geldi. Yani sadece DEVA Partisi'yle CHP'nin aynı listede olmasının artı 18 tane milletvekili ürettiğini gördük. Sadece DEVA'nın, diğer partileri saymıyorum bakın, ortak listeyle girmesinin oluşturduğu artı 18 tane milletvekili çıkıyor. Dolayısıyla onun için biz bunu kabul ettik."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.