Az bilinen ilginç bilgiler!

YAŞAM 22.11.2020 - 21:35, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Az bilinen ilginç bilgiler!

Twitter'da "efsobilgiler" kullanıcı adlı hesaptan derlediğimiz bu bilgilere çok şaşıracaksınız...

Dubai'de devlet obeziteye karşı çözüm olarak 1 kilo verene 1 gram altın veriyor. Rus edebiyatçı Puşkin yaşamı boyunca yurt dışına bir kez çıkmıştır ve gittiği tek şehir Erzurum'dur. Fotoğrafta gördüğünüz kişi Türkiye'nin 1933 yılında seçilmiş ilk kadın muhtarı Gül Esin'dir. Kadınlar bir sene içinde ortalama 30-40 kez ağlarken erkeklerde bu rakam 5'i geçmiyor.   'Gerzek' kelimesini Türkçeye Ayşen Gruda kazandırmıştır. Gerizekalının kısaltılmış halidir. İngiltere'de bulunan tüm kuğular kraliçeye aittir. Titanic'in aşçısı Charles Joughin, gemi batarken 45 yıllık konyağı boşa gitmesin diye içince okyanusta donarak ölmekten kurtulmuştur. Kar kristalleri sesi yutar. Kar yağdığında oluşan sessizlik ve huzur ortamının nedeni budur. Dünyada sivrisineklerin olmadığı tek ülke İzlanda'dır. İngilizlerin kullandığı bozuk paraları birleştirdiğinizde ortaya bir kalkan çıkar. Kadeh tokuşturmak eski zamanlarda insanların zehirlenme şüphesiyle oluşturdukları bir kültürdür. Sertçe tokuşturulan kadehlerdeki içki, kendi bardaklarına da sıçradığı için insanların birbirine olan güven duygusunu gösterirmiş.   Eğer sıcak bir duşun ardından ayaklarınıza soğuk su tutarsanız metabolizmanız hızlanır ve felç geçirme riskini önler. Yargıtay kararıyla çocuklara 'Memati' isminin konulması, anlamının 'ölüm' olması nedeniyle genel ahlaka aykırı olduğu belirtilerek yasaklanmıştır. Bir öğretmenin zil çaldıktan sonra öğrencilerini sınıfta ceza olarak tutması yasaktır. Bu toplu cezalandırma yöntemi Cenevre Sözleşmesi'ne aykırıdır. Çalışmayan bir yürüyen merdivende yürümeyin. Ağırlık eşit bir şekilde dağıtılmadığı için ara bağlantıların kopma ve içine düşme ihtimaliniz vardır. Araştırmalara göre miyopluk bir yüksek IQ belirtisidir.
Twitter'da "efsobilgiler" kullanıcı adlı hesaptan derlediğimiz bu bilgilere çok şaşıracaksınız...

Dubai'de devlet obeziteye karşı çözüm olarak 1 kilo verene 1 gram altın veriyor. Rus edebiyatçı Puşkin yaşamı boyunca yurt dışına bir kez çıkmıştır ve gittiği tek şehir Erzurum'dur. Fotoğrafta gördüğünüz kişi Türkiye'nin 1933 yılında seçilmiş ilk kadın muhtarı Gül Esin'dir.
Kadınlar bir sene içinde ortalama 30-40 kez ağlarken erkeklerde bu rakam 5'i geçmiyor.

 

'Gerzek' kelimesini Türkçeye Ayşen Gruda kazandırmıştır. Gerizekalının kısaltılmış halidir. İngiltere'de bulunan tüm kuğular kraliçeye aittir. Titanic'in aşçısı Charles Joughin, gemi batarken 45 yıllık konyağı boşa gitmesin diye içince okyanusta donarak ölmekten kurtulmuştur. Kar kristalleri sesi yutar. Kar yağdığında oluşan sessizlik ve huzur ortamının nedeni budur. Dünyada sivrisineklerin olmadığı tek ülke İzlanda'dır. İngilizlerin kullandığı bozuk paraları birleştirdiğinizde ortaya bir kalkan çıkar. Kadeh tokuşturmak eski zamanlarda insanların zehirlenme şüphesiyle oluşturdukları bir kültürdür. Sertçe tokuşturulan kadehlerdeki içki, kendi bardaklarına da sıçradığı için insanların birbirine olan güven duygusunu gösterirmiş.

 

Eğer sıcak bir duşun ardından ayaklarınıza soğuk su tutarsanız metabolizmanız hızlanır ve felç geçirme riskini önler. Yargıtay kararıyla çocuklara 'Memati' isminin konulması, anlamının 'ölüm' olması nedeniyle genel ahlaka aykırı olduğu belirtilerek yasaklanmıştır.
Bir öğretmenin zil çaldıktan sonra öğrencilerini sınıfta ceza olarak tutması yasaktır. Bu toplu cezalandırma yöntemi Cenevre Sözleşmesi'ne aykırıdır. Çalışmayan bir yürüyen merdivende yürümeyin. Ağırlık eşit bir şekilde dağıtılmadığı için ara bağlantıların kopma ve içine düşme ihtimaliniz vardır. Araştırmalara göre miyopluk bir yüksek IQ belirtisidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.