Aydoğar,Kahramanmaraş'ta ciddi oranda iş gücü kaybı var!

POLİTİKA 14.09.2023 - 11:48, Güncelleme: 14.09.2023 - 11:49
 

Aydoğar,Kahramanmaraş'ta ciddi oranda iş gücü kaybı var!

Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammed Aydoğar, Deprem sonrası şehirde ciddi oranda iş gücü kaybının olduğunu söyledi.

fisiltihaber.com.tr 'ye konuşan Aydoğar, "Deprem sonrası Kahramanmaraş'tan göç etmiş şehrin fabrikalarında çalışan kalifiye elamanlarımız, düz işçilerimiz, ustalarımız  şehrimize tekrardan gelmek istememektedir."dedi. Şehirdeki iş gücü kaybına neden olan konuları da açıklayan Aydoğar,  " Barınma sorunu, temiz su, ulaşım, güven, istikrar nedenlerinden dolayı şehirde ciddi orada iş gücü kaybı var. Tabi ki bunun yanında şehre gelmek isteyen kişiler konut problemiyle karşı karşıya kalıyorlar. O işçilerimizin biran önce şehrimize dönmeleri ve şehrin istihdamına katkı  sağlamaları gerekiyor. Tabi ki bunun yanında küçük sananyi şletmeleri malumununz hala orta hasarlı iş yerlerinde çalışmalarını yürütüyorlar. Bu konuda da biran önce adımların atılması gerekiyor.  Kuyumcu kentimizle ilgili şuan bir çalışma başlatılmadı. Esnaflarımız apartman altında kenar mahalelerde imalatını sürdürümek zorunda kalıyor. Kuyumcu kent şehir için bir kazanımdı yapılmış güzel bir tesisdi. Yeri tartışılabilir, konumu tartışılabilir. Ama artık yapılmış olan bir tesisi en iyi şekilde şehrin üretimine fayda sağlaması noktasında çalışmalar yapılmalıdır.  Şehrin merkezinde yeniden iş yerlerinin yapılması ve konutların yapılması için bu krizi fırsata çevirme noktasında yaşanabilir bir şehir merkezi oluşturma adına adımları biran önce atmalıyız." ifadelerine yer verdi.       
Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammed Aydoğar, Deprem sonrası şehirde ciddi oranda iş gücü kaybının olduğunu söyledi.

fisiltihaber.com.tr 'ye konuşan Aydoğar, "Deprem sonrası Kahramanmaraş'tan göç etmiş şehrin fabrikalarında çalışan kalifiye elamanlarımız, düz işçilerimiz, ustalarımız  şehrimize tekrardan gelmek istememektedir."dedi.

Şehirdeki iş gücü kaybına neden olan konuları da açıklayan Aydoğar,  "
Barınma sorunu, temiz su, ulaşım, güven, istikrar nedenlerinden dolayı şehirde ciddi orada iş gücü kaybı var. Tabi ki bunun yanında şehre gelmek isteyen kişiler konut problemiyle karşı karşıya kalıyorlar. O işçilerimizin biran önce şehrimize dönmeleri ve şehrin istihdamına katkı  sağlamaları gerekiyor.

Tabi ki bunun yanında küçük sananyi şletmeleri malumununz hala orta hasarlı iş yerlerinde çalışmalarını yürütüyorlar. Bu konuda da biran önce adımların atılması gerekiyor. 

Kuyumcu kentimizle ilgili şuan bir çalışma başlatılmadı. Esnaflarımız apartman altında kenar mahalelerde imalatını sürdürümek zorunda kalıyor. Kuyumcu kent şehir için bir kazanımdı yapılmış güzel bir tesisdi. Yeri tartışılabilir, konumu tartışılabilir. Ama artık yapılmış olan bir tesisi en iyi şekilde şehrin üretimine fayda sağlaması noktasında çalışmalar yapılmalıdır. 

Şehrin merkezinde yeniden iş yerlerinin yapılması ve konutların yapılması için bu krizi fırsata çevirme noktasında yaşanabilir bir şehir merkezi oluşturma adına adımları biran önce atmalıyız." ifadelerine yer verdi.     

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.