Avrupa’nın ortasında kurulan ilginç kasaba!

Mekanlar 05.08.2020 - 17:46, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Avrupa’nın ortasında kurulan ilginç kasaba!

Desierto Tabernas yani ‘Tabernas Çölü' İspanya’nın Almeria şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer alan ilginç bir yer. Özellikle 'Spagetti Western' olarak bilinen kovboy filmlerinin mimarı ünlü İtalyan yönetmen Sergio Leone tarafından keşfedilen ve 1960-1970'li yıllarda 300'den fazla filme ev sahipliği yapan bir çöl burası…

Uzun yıllardır turistik amaçlı kullanılıyor. Yalnız bir zamanların turist akınına uğrayan kasabasına şu sıralar gelen ziyaretçi sayısında ciddi düşüş var.   Sergio Leone'nin 1964 yılında 'Bir Avuç Dolar' filmini çekmek için set olarak keşfettiği Tabernas Çölü’nde mevcut durumda turistik amaçlı kullanılan dört tesis bulunurken, bunların en ünlüleri Texas Hollywood/Fort Bravo ve Mini Hollywood/OASYS olarak biliniyor.   Almeria kentine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Tabernas Çölü adlı bölgedeki eski film setlerini geçtiğimiz yıllara kadar 200 bine yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği belirtiliyordu. Clint Eastwood, Lee Van Cleef, Brigitte Bardot, Yul Bryner, Anthony Quinn, Sean Connery, David Lean, Orson Welles, Alain Delon, Harrison Ford, Steven Spielberg gibi ünlü sinema oyuncularının ve yönetmenlerin film çekimleri sırasında yürüdükleri yollardan geçen turistler, o dönemin canlandırıldığı şovları izleyip, kovboy filmlerinin vazgeçilmez sahnelerini andıran figürlerin önünde hatıra fotoğrafı çektiriyor.   Çocuk yaşlarda iken bazı "Spagetti Western" filmlerinin çekimlerini canlı olarak görme şansı bulan ve şu anda kovboy figüranı olarak çalışan Rafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek tük filmler yapılsa da 1984'ten bu yana bölgede ciddi anlamda kovboy filmleri çekilmemesinden yakındı.  
Desierto Tabernas yani ‘Tabernas Çölü' İspanya’nın Almeria şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer alan ilginç bir yer. Özellikle 'Spagetti Western' olarak bilinen kovboy filmlerinin mimarı ünlü İtalyan yönetmen Sergio Leone tarafından keşfedilen ve 1960-1970'li yıllarda 300'den fazla filme ev sahipliği yapan bir çöl burası…

Uzun yıllardır turistik amaçlı kullanılıyor. Yalnız bir zamanların turist akınına uğrayan kasabasına şu sıralar gelen ziyaretçi sayısında ciddi düşüş var.

 

Sergio Leone'nin 1964 yılında 'Bir Avuç Dolar' filmini çekmek için set olarak keşfettiği Tabernas Çölü’nde mevcut durumda turistik amaçlı kullanılan dört tesis bulunurken, bunların en ünlüleri Texas Hollywood/Fort Bravo ve Mini Hollywood/OASYS olarak biliniyor.

 

Almeria kentine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Tabernas Çölü adlı bölgedeki eski film setlerini geçtiğimiz yıllara kadar 200 bine yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği belirtiliyordu.


Clint Eastwood, Lee Van Cleef, Brigitte Bardot, Yul Bryner, Anthony Quinn, Sean Connery, David Lean, Orson Welles, Alain Delon, Harrison Ford, Steven Spielberg gibi ünlü sinema oyuncularının ve yönetmenlerin film çekimleri sırasında yürüdükleri yollardan geçen turistler, o dönemin canlandırıldığı şovları izleyip, kovboy filmlerinin vazgeçilmez sahnelerini andıran figürlerin önünde hatıra fotoğrafı çektiriyor.

 

Çocuk yaşlarda iken bazı "Spagetti Western" filmlerinin çekimlerini canlı olarak görme şansı bulan ve şu anda kovboy figüranı olarak çalışan Rafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek tük filmler yapılsa da 1984'ten bu yana bölgede ciddi anlamda kovboy filmleri çekilmemesinden yakındı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.