Avrupa'da gezilecek yerler!

Mekanlar 02.09.2022 - 16:09, Güncelleme: 02.09.2022 - 16:09
 

Avrupa'da gezilecek yerler!

Avrupa'da gezilecek yerler!

Picos de Europa, İspanya İspanya'nın ilk ulusal parkına ev sahipliği yapan dağ silsilesi. Lofoten Adaları, Norveç Kuzey kutup dairesi içinde yer alan takım adalar doğa tutkunları ve maceraseverlere çok uygun.  Apuseni Dağları, Romanya Transilvanya'da Carpathian Dağları'nın batı bölümünde yer alan dağ sırası, serin havası, ormanlık arazisi ve kireçtaşı kayalıklarıyla yaz için ideal. Efes, Türkiye "Günümüz Türkiye'sinde Selçuk yakınlarında bulunan antik Yunan-Roma şehri Efes, özenli kazı ve restorasyon sayesinde Avrupa'nın en eksiksiz klasik şehridir." Avignon, Fransa 100 binden az yapının bulunduğu şehir, hem tarihi hem de kültürel yönden bir cazibe merkezi.  Lizbon, Portekiz Portekiz'in başkenti, yeme içme kültürünün zenginliğiyle ziyaretçileri kendine çekiyor. Dingle Yarımadası, İrlanda İrlanda'nın güneybatı sahili, sehayat ederken aktif olmak isteyenler ve maceraseverler için birebir. Henne Sahili, Danimarka Plajlar bundan daha rüzgarlı olamaz. Jutland'ın batı kıyısındaki Henne Sahili, açık havayı sevenler için bir tatil cenneti. Wrocław, Polonya Genelde Krakow ve Varşova öne çıkarılsa da Wrocław, mükemmel mimarisi sayesinde görülmesi gereken bir Polonya şehri. Şehrin ana meydanındaki Gotik mimari yapıya sahip Eski Belediye Binası, belki de şehirdeki en ünlü bina. Ancak şehirde kültür tutkunlarının vakit geçirebilecekleri daha pek çok şey bulunuyor.  
Avrupa'da gezilecek yerler!

Picos de Europa, İspanya

İspanya'nın ilk ulusal parkına ev sahipliği yapan dağ silsilesi.

Lofoten Adaları, Norveç

Kuzey kutup dairesi içinde yer alan takım adalar doğa tutkunları ve maceraseverlere çok uygun. 

Apuseni Dağları, Romanya

Transilvanya'da Carpathian Dağları'nın batı bölümünde yer alan dağ sırası, serin havası, ormanlık arazisi ve kireçtaşı kayalıklarıyla yaz için ideal.

Efes, Türkiye

"Günümüz Türkiye'sinde Selçuk yakınlarında bulunan antik Yunan-Roma şehri Efes, özenli kazı ve restorasyon sayesinde Avrupa'nın en eksiksiz klasik şehridir."

Avignon, Fransa

100 binden az yapının bulunduğu şehir, hem tarihi hem de kültürel yönden bir cazibe merkezi. 

Lizbon, Portekiz

Portekiz'in başkenti, yeme içme kültürünün zenginliğiyle ziyaretçileri kendine çekiyor.

Dingle Yarımadası, İrlanda

İrlanda'nın güneybatı sahili, sehayat ederken aktif olmak isteyenler ve maceraseverler için birebir.

Henne Sahili, Danimarka

Plajlar bundan daha rüzgarlı olamaz. Jutland'ın batı kıyısındaki Henne Sahili, açık havayı sevenler için bir tatil cenneti.

Wrocław, Polonya

Genelde Krakow ve Varşova öne çıkarılsa da Wrocław, mükemmel mimarisi sayesinde görülmesi gereken bir Polonya şehri. Şehrin ana meydanındaki Gotik mimari yapıya sahip Eski Belediye Binası, belki de şehirdeki en ünlü bina. Ancak şehirde kültür tutkunlarının vakit geçirebilecekleri daha pek çok şey bulunuyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.