Aslantürk, Konut almanın tam zamanı!

EKONOMİ 10.02.2020 - 14:37, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Aslantürk, Konut almanın tam zamanı!

Doğru Fiyat Kahramanmaraş müdürü Ali Osman Aslantürk, 2019 yılının ülke ve şehir açısından ekonomi adına daralan bir yıl olduğunu söyledi.

2020’de Gayrimenkul adına güçlü firmaların yola devam edeceğini kaydeden Aslantürk,“2019 yılı 50 ile 60 alanda bir daralmanın olduğu bir yıl oldu. Hem Kahramanmaraş için hem de Türkiye için biz 2020 yılını ekonomi açısından bir dengeleme söz konusu olacağını düşünüyoruz. 2020 yılı bilgi birikimi ve mali yeterliliği olmayan firmaların elendiği pazardan çekildiği bir yıl olacak. Bu sektöre giren birçok firma artık yok. Ruhsat rakamlarına bakıldığında 60’lık bir düşüş söz konusu. Gerçekten bu işi yapabilen markalar işine devam edecek.”dedi.     “Konut fiyatlarında yüzde 30’a yakın bir artış olacak”   İnşaat malzemelerindeki artışın konut fiyatlarını doğru oranda etkiyeceğini vurgulayan Gayrimenkul uzmanı Ali Osman Aslantürk şunları söyledi: “İnşaattaki maliyetlerin artmasıyla birlikte konut fiyatlarında 30’a yakın bir artış olacaktır. Buradaki en önemli unsur şu; Faizle ev fiyatları kaldıraç gibi faizler düştüğünde ev fiyatları yükselir, faizler yükselirse ev fiyatları düşer. İnşaat sektörü 500’e yakın alt elementleri etkiliyor. Bunlardaki hafif oynamalar bile ev fiyatlarına yansıyor buda vatandaşların cebine yansıyor.”     “En doğru adreste buluşalım”   Baharın gelemsiyle konutlarda bahar hareketliliğinin olacağını kaydeden Aslantürk konuşmasını şöyle sürdürdü: “Doğru Fiyat Kahramanmaraş olarak bizler taleplere yetişemiyoruz. Yetişemememizin sebebi geriden gelen yeni yapılan daireler, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 yeni yapılan daireler eskisi gibi olmayışından kaynaklanıyor. Otomatikman fiyatların artmasına neden oluyor. Ayrıca ikinci el dairelerinde artmasına neden oluyor. Bunlardan dolayı konutlarda 20 ile 30 arasında bir artış söz konusu. Konut alımlarında baharda bir canlanma söz konusu olacak. Buradan vatandaşlarımıza şunu demek istiyorum; Ev almadan önce gelsinler bizim bir çayımızı içsinler, piyasa hakkında konuşalım, fikir alışverişi yapalım ve kendilerin en uygun konuta sahip olmalarını sağlayalım. Buraya geldiklerinde illa bir konut almaya gelmelerine gerek yok. Bizim burada uzman arkadaşlarımız var onlardan istediği konular hakkında bilgi alabilirler.”
Doğru Fiyat Kahramanmaraş müdürü Ali Osman Aslantürk, 2019 yılının ülke ve şehir açısından ekonomi adına daralan bir yıl olduğunu söyledi.

2020’de Gayrimenkul adına güçlü firmaların yola devam edeceğini kaydeden Aslantürk,“2019 yılı 50 ile 60 alanda bir daralmanın olduğu bir yıl oldu. Hem Kahramanmaraş için hem de Türkiye için biz 2020 yılını ekonomi açısından bir dengeleme söz konusu olacağını düşünüyoruz. 2020 yılı bilgi birikimi ve mali yeterliliği olmayan firmaların elendiği pazardan çekildiği bir yıl olacak. Bu sektöre giren birçok firma artık yok. Ruhsat rakamlarına bakıldığında 60’lık bir düşüş söz konusu. Gerçekten bu işi yapabilen markalar işine devam edecek.”dedi.

 

 

“Konut fiyatlarında yüzde 30’a yakın bir artış olacak”

 

İnşaat malzemelerindeki artışın konut fiyatlarını doğru oranda etkiyeceğini vurgulayan Gayrimenkul uzmanı Ali Osman Aslantürk şunları söyledi: “İnşaattaki maliyetlerin artmasıyla birlikte konut fiyatlarında 30’a yakın bir artış olacaktır. Buradaki en önemli unsur şu; Faizle ev fiyatları kaldıraç gibi faizler düştüğünde ev fiyatları yükselir, faizler yükselirse ev fiyatları düşer. İnşaat sektörü 500’e yakın alt elementleri etkiliyor. Bunlardaki hafif oynamalar bile ev fiyatlarına yansıyor buda vatandaşların cebine yansıyor.”

 

 

“En doğru adreste buluşalım”

 

Baharın gelemsiyle konutlarda bahar hareketliliğinin olacağını kaydeden Aslantürk konuşmasını şöyle sürdürdü: “Doğru Fiyat Kahramanmaraş olarak bizler taleplere yetişemiyoruz. Yetişemememizin sebebi geriden gelen yeni yapılan daireler, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 yeni yapılan daireler eskisi gibi olmayışından kaynaklanıyor. Otomatikman fiyatların artmasına neden oluyor. Ayrıca ikinci el dairelerinde artmasına neden oluyor. Bunlardan dolayı konutlarda 20 ile 30 arasında bir artış söz konusu. Konut alımlarında baharda bir canlanma söz konusu olacak. Buradan vatandaşlarımıza şunu demek istiyorum; Ev almadan önce gelsinler bizim bir çayımızı içsinler, piyasa hakkında konuşalım, fikir alışverişi yapalım ve kendilerin en uygun konuta sahip olmalarını sağlayalım. Buraya geldiklerinde illa bir konut almaya gelmelerine gerek yok. Bizim burada uzman arkadaşlarımız var onlardan istediği konular hakkında bilgi alabilirler.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.