Aslantürk, 2021 yılında gayrimenkul’deki hareketlilik devam edecek!

EKONOMİ 10.10.2020 - 23:22, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Aslantürk, 2021 yılında gayrimenkul’deki hareketlilik devam edecek!

Doğru Fiyat. Net Kahramanmaraş müdürü gayrimenkul uzmanı Ali Osman Aslantürk, Maraş Fısıltı’ya gayrimenkul sektörü hakkında konuştu.

Aslantürk,   “Pandemi sürecindeki devletinizin uygulamış olduğu indirimli vaiz oranlı sektörde patlama getirdi. Yaklaşık yüzde binlik patlama söz konusu oldu ama bunun yanı sıra yüzde 44, yüzde 50 ve bazı yerlerde yüzde 100’e yakınlık bir fiyat artış söz konuda oldu.”dedi.   “Önsen şehrin ufkunu açacak”   Önsen bölgesine yapılacak olan köprünün şehri o bölgeye çekeceğine dikkat çeken gayrimenkul uzmanı Ali Osman Aslantürk şunları söyledi: “İndirimlerin sektörü büyük patlama yaptırdıysa bunun yanında artışlardan dolayı etkilenen kesim oldu. Kahramanmaraş’ta en çok 12 Şubat ilçesinde satışlar yapılıyor. Bu ilçeden sonra en çok satış Dulkadiroğlu ilçemizde oluyor. Ev değiştirenlerin çoğunluğu ihtiyaçtan dolayı yani daha büyüt eve taşınmak için yapıyor. Onikişubat ilçemizdeki Haydar Bey, Mimar Sinan, Binevler ve Üngüt mahallesinde ev alım ve satımlarımda bir hareketlilik söz konusu oldu. Önsen’e yapılacak köprünün şehri oraya doğru kaydıracağını düşünüyorum. Çünkü şehir kabuğuna sığmıyor. Önsen bölgesinin köprüyle birlikte hızlı bir şekilde kalkınacağını düşünüyorum. Bu bölgede arsa fiyatları tavan yapacak. Konut fiyatlarında bir artış olacak.”   “2021 yılı çok daha iyi olacak”   İnşaat sektörünün pandemi sürecinde ciddi oranda etkilendiğini ama son 3 ay içerisinde bir hareketliliğin olduğunu kaydeden Aslantürk, “İnsanın olduğu yerde ihtiyaç bitmez, bitmeyecektir. İnşaat sektöründeki banka faiz oranının yükselmesiyle birlikte tekrardan konut satışları durağanlaştı.  Ama şuan itibarıyla alım satımlar istenen düzeyde gidiyor. Bu yılın istenilen düzeyde tamamlanacağını düşünüyorum. 2021 yılında ise konut satışlarında daha fazla bir hareketliliğinin olacağını tahmin ediyoruz. Piyasalarının daha canlı olması herkesin yarına olacağını düşünüyorum. 2020 yılı pandemiden dolayı sektöre bir gerileme yaşatmıştı ama son 3 ay içerisinde bir hareketlilik olması sevindirici gelişme oldu. Bu güzel gelişmenin 2021 yılında da devam edeceğini tahmin ediyoruz.”diye konuştu.
Doğru Fiyat. Net Kahramanmaraş müdürü gayrimenkul uzmanı Ali Osman Aslantürk, Maraş Fısıltı’ya gayrimenkul sektörü hakkında konuştu.

Aslantürk,   “Pandemi sürecindeki devletinizin uygulamış olduğu indirimli vaiz oranlı sektörde patlama getirdi. Yaklaşık yüzde binlik patlama söz konusu oldu ama bunun yanı sıra yüzde 44, yüzde 50 ve bazı yerlerde yüzde 100’e yakınlık bir fiyat artış söz konuda oldu.”dedi.

 

“Önsen şehrin ufkunu açacak”

 

Önsen bölgesine yapılacak olan köprünün şehri o bölgeye çekeceğine dikkat çeken gayrimenkul uzmanı Ali Osman Aslantürk şunları söyledi: “İndirimlerin sektörü büyük patlama yaptırdıysa bunun yanında artışlardan dolayı etkilenen kesim oldu. Kahramanmaraş’ta en çok 12 Şubat ilçesinde satışlar yapılıyor. Bu ilçeden sonra en çok satış Dulkadiroğlu ilçemizde oluyor. Ev değiştirenlerin çoğunluğu ihtiyaçtan dolayı yani daha büyüt eve taşınmak için yapıyor. Onikişubat ilçemizdeki Haydar Bey, Mimar Sinan, Binevler ve Üngüt mahallesinde ev alım ve satımlarımda bir hareketlilik söz konusu oldu. Önsen’e yapılacak köprünün şehri oraya doğru kaydıracağını düşünüyorum. Çünkü şehir kabuğuna sığmıyor. Önsen bölgesinin köprüyle birlikte hızlı bir şekilde kalkınacağını düşünüyorum. Bu bölgede arsa fiyatları tavan yapacak. Konut fiyatlarında bir artış olacak.”

 

“2021 yılı çok daha iyi olacak”

 

İnşaat sektörünün pandemi sürecinde ciddi oranda etkilendiğini ama son 3 ay içerisinde bir hareketliliğin olduğunu kaydeden Aslantürk, “İnsanın olduğu yerde ihtiyaç bitmez, bitmeyecektir. İnşaat sektöründeki banka faiz oranının yükselmesiyle birlikte tekrardan konut satışları durağanlaştı.  Ama şuan itibarıyla alım satımlar istenen düzeyde gidiyor. Bu yılın istenilen düzeyde tamamlanacağını düşünüyorum. 2021 yılında ise konut satışlarında daha fazla bir hareketliliğinin olacağını tahmin ediyoruz. Piyasalarının daha canlı olması herkesin yarına olacağını düşünüyorum. 2020 yılı pandemiden dolayı sektöre bir gerileme yaşatmıştı ama son 3 ay içerisinde bir hareketlilik olması sevindirici gelişme oldu. Bu güzel gelişmenin 2021 yılında da devam edeceğini tahmin ediyoruz.”diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.