Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Bilgin açıkladı!

AKTÜEL 26.01.2023 - 23:52, Güncelleme: 26.01.2023 - 23:52
 

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Bilgin açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari ücrete ara zam gelecek mi, sorusuna manidar cevap verdi. İşte detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e canlı yayında asgari ücret soruldu. Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Sorusuna cevap veren Bilgin, “Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın da dediğin gibi beklenmedik olağandışı bir durum olursa. Ancak bunun tam tersi yaşanıyor. Enflasyon düşüyor. Düşmeye de devam edecek. Merkez Bankası'nın da açıkladığı tahmin rakamları bu yönde. Yıl sonunda yüzde 30'un altında yüzde 20'lerde bir enflasyon ile karşılayacağız. Enflasyonun yüzde 20'lere gerilediği bir ortamda da yaptığımız artış asgari ücretlilerin alım gücünün korunmasını sağlayacaktır." Diye konuştu.  
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari ücrete ara zam gelecek mi, sorusuna manidar cevap verdi. İşte detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e canlı yayında asgari ücret soruldu.

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Sorusuna cevap veren Bilgin, “Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın da dediğin gibi beklenmedik olağandışı bir durum olursa.

Ancak bunun tam tersi yaşanıyor. Enflasyon düşüyor. Düşmeye de devam edecek. Merkez Bankası'nın da açıkladığı tahmin rakamları bu yönde.

Yıl sonunda yüzde 30'un altında yüzde 20'lerde bir enflasyon ile karşılayacağız. Enflasyonun yüzde 20'lere gerilediği bir ortamda da yaptığımız artış asgari ücretlilerin alım gücünün korunmasını sağlayacaktır." Diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.