Asgari ücret dolar bazında mı ödenecek?

EKONOMİ 27.05.2023 - 20:07, Güncelleme: 29.05.2023 - 19:02
 

Asgari ücret dolar bazında mı ödenecek?

Bilgin, "Temmuzda asgari ücret aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak."dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak ara zamla ilgili konuştu.  Bilgin, "Temmuzda asgari ücret aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak."dedi.  Bakanı Vedat Bilgin, "Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır" açıklamasında bulundu.  500 dolar bugün itibarıyla yaklaşık 10 bin TL'ye denk geliyor ancak önümüzdeki dönemde kurda artış bekleniyor. 8 bin 506 TL'lik net asgari ücret ise bugün itibarıyla yaklaşık 425 dolara denk geliyor.  
Bilgin, "Temmuzda asgari ücret aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak."dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak ara zamla ilgili konuştu. 

Bilgin, "Temmuzda asgari ücret aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak."dedi.

 Bakanı Vedat Bilgin, "Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır" açıklamasında bulundu. 

500 dolar bugün itibarıyla yaklaşık 10 bin TL'ye denk geliyor ancak önümüzdeki dönemde kurda artış bekleniyor. 8 bin 506 TL'lik net asgari ücret ise bugün itibarıyla yaklaşık 425 dolara denk geliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.