Artçı depremler daha ne kadar sürecek? Yer bilimci Ercan açıkladı!

AKTÜEL 19.03.2023 - 11:20, Güncelleme: 20.03.2023 - 21:01
 

Artçı depremler daha ne kadar sürecek? Yer bilimci Ercan açıkladı!

Yer bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kahramanmaraş’ta merkezli depremlerin artçıları hakkında konuştu. İşte detaylar…

Yer bilimci Ercan,  “Ne var ki, artçı depremlerin Göksun-Adıyaman başlığında yoğunlaşacağı görülüyor.”dedi. Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında sosyal medya hesabından yeni açıklamalarda bulunan Yer bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Olasılıkla Kilis’i etkileyen Pazarcık Çatalının Hatay’da sınır boyu giden Pazarcık kırığı olduğu açıktır. Doğrusu, bu kırığın da etkinleşmiş olması ilginçtir. Ancak gücünü Refahiye’ye gelmeden yitirmiştir. Göksun’dan Nurhak-Doğanşehir-Çelihan’a uzanan DB şapkasıyla, Pütürge’den Çelikhan-Gölbaşı-Pazarcık-Türkoğlu-Nurdağı-Islahiye-Hassa-Antakya’ya T biçimli kırık. İlk iki deprem 20 km,20 sn arayla Pazarcık ile Türkoğlu kırık çatalını, kuzeyde de, Doğanşehir ile Sürgü ayrı çatal yaptı. Kahramanmaraş Depremlerin etkin olduğu iki doğrultu var. Biri kuzeyde Malatya’dan, güneye doğru: Kahramanmaraş, Nurdağı, İslahiye, Hassa, Kırıkhan, Antakya, Defne, Samandağ’dır. Ötekisi, doğu-batı doğrultulu şapka gibi T’yi oluşturur. Adana için kaygılanılan, başka bir deprem(lerin) Dibek Dağları doğusundan doğru, kuzeydeki Göksun’dan güneydeki Kozan’a doğru kırarak Çukurova’ya girip girmeyeceğidir. Girerse Kozan, İmamoğlu, Sarıçam üzerinden Adana’ya doğru yırtabilir. Ancak, deprem gücünü yitirmiş görünüyor. Ne var ki, artçı depremlerin Göksun-Adıyaman başlığında yoğunlaşacağı görülüyor.”ifadelerine yer verdi.   
Yer bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kahramanmaraş’ta merkezli depremlerin artçıları hakkında konuştu. İşte detaylar…

Yer bilimci Ercan,  “Ne var ki, artçı depremlerin Göksun-Adıyaman başlığında yoğunlaşacağı görülüyor.”dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında sosyal medya hesabından yeni açıklamalarda bulunan Yer bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Olasılıkla Kilis’i etkileyen Pazarcık Çatalının Hatay’da sınır boyu giden Pazarcık kırığı olduğu açıktır. Doğrusu, bu kırığın da etkinleşmiş olması ilginçtir. Ancak gücünü Refahiye’ye gelmeden yitirmiştir.

Göksun’dan Nurhak-Doğanşehir-Çelihan’a uzanan DB şapkasıyla, Pütürge’den Çelikhan-Gölbaşı-Pazarcık-Türkoğlu-Nurdağı-Islahiye-Hassa-Antakya’ya T biçimli kırık. İlk iki deprem 20 km,20 sn arayla Pazarcık ile Türkoğlu kırık çatalını, kuzeyde de, Doğanşehir ile Sürgü ayrı çatal yaptı. Kahramanmaraş Depremlerin etkin olduğu iki doğrultu var.

Biri kuzeyde Malatya’dan, güneye doğru: Kahramanmaraş, Nurdağı, İslahiye, Hassa, Kırıkhan, Antakya, Defne, Samandağ’dır. Ötekisi, doğu-batı doğrultulu şapka gibi T’yi oluşturur. Adana için kaygılanılan, başka bir deprem(lerin) Dibek Dağları doğusundan doğru, kuzeydeki Göksun’dan güneydeki Kozan’a doğru kırarak Çukurova’ya girip girmeyeceğidir.

Girerse Kozan, İmamoğlu, Sarıçam üzerinden Adana’ya doğru yırtabilir. Ancak, deprem gücünü yitirmiş görünüyor. Ne var ki, artçı depremlerin Göksun-Adıyaman başlığında yoğunlaşacağı görülüyor.”ifadelerine yer verdi. 

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.