Arılar İçin Otobüs Duraklarına Sığınak İnşa Edildi

YAŞAM 02.08.2019 - 09:42, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Arılar İçin Otobüs Duraklarına Sığınak İnşa Edildi

Utrecht Belediyesi, güzel bir uygulamaya imza atarak 300'ün üzerindeki otobüs durağını yabani çiçekler ve çimle kaplayarak arı sığınağı haline getirmiş.

İstatistiklere göre Hollanda sınırlarında 358 farklı cins arı yaşıyor. Bu arıların yarıdan fazlası, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumdalar. Utrecht belediyesi, harika bir uygulamaya imza atarak şehrin otobüs duraklarını arı sığınağı haline getirmiş. 300’ün üzerindeki durağın çatısı, arıların tercih ettiği yabani çiçekler ve çimle kaplanmış ve bu sayede arıların çiftleşme olanağının artırılması hedeflenmiş. Üstelik bu durak üstü sığınakların sürdürülebilirliğinin artırılması için tamamen nano teknoloji kullanılmış. Yağmur sularının muhafaza edilmesini sağlayan ve polen toplanımını artıran materyaller laboratuvarlarda özenle üretilmiş ve otobüs duraklarının çatı kaplamalarında kullanılmış.
Utrecht Belediyesi, güzel bir uygulamaya imza atarak 300'ün üzerindeki otobüs durağını yabani çiçekler ve çimle kaplayarak arı sığınağı haline getirmiş.

İstatistiklere göre Hollanda sınırlarında 358 farklı cins arı yaşıyor. Bu arıların yarıdan fazlası, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumdalar. Utrecht belediyesi, harika bir uygulamaya imza atarak şehrin otobüs duraklarını arı sığınağı haline getirmiş. 300’ün üzerindeki durağın çatısı, arıların tercih ettiği yabani çiçekler ve çimle kaplanmış ve bu sayede arıların çiftleşme olanağının artırılması hedeflenmiş. Üstelik bu durak üstü sığınakların sürdürülebilirliğinin artırılması için tamamen nano teknoloji kullanılmış.

Yağmur sularının muhafaza edilmesini sağlayan ve polen toplanımını artıran materyaller laboratuvarlarda özenle üretilmiş ve otobüs duraklarının çatı kaplamalarında kullanılmış.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.