Arı Yetiştiricileri Birliğine güçlü aday: Hasan Bilgekağan!
Arı Yetiştiricileri Birliğine güçlü aday: Hasan Bilgekağan!
Bilgekağan, “Amacım arıcılarımızın ihtiyacı olan ana Arı gen kaynaklarının araştırılması, tespiti, ıslahı, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve pazarlanması konularında çalışmalar yapmak.” Dedi.
Bilgekağan, “Amacım arıcılarımızın ihtiyacı olan ana Arı gen kaynaklarının araştırılması, tespiti, ıslahı, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve pazarlanması konularında çalışmalar yapmak.” Dedi.
Kahramanmaraş’ın sevilen yöneticilerinden olan Hasan Bilgekağan, arıcılıktaki 15 yıllık deneyimiyle Arı Yetiştiricileri Birliğine Başkan adayı oldu.
Hasan Bilgekağan kimdir?
Kahramanmaraş İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan adayı Hasan Bilgekağan 1972 Türkoğlu doğumlu ve arıcılıkta 15 yıllık deneyim sahibi, 25 yıldır Devlet memuru Milli Eğitim Bakanlığının çeşitli kademelerinde 18 yıl görev yaptıktan sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine atandı son yedi yıldır KSÜ de Daire Başkanı Olarak görev yapmaktadır.
Neden başkan adayı olduğunu da açıklayan Bilgekağan şu ifadelere yer verdi:
“Birliğimizin o zor şartlarda kuruluşunda emeği geçenlere buradan teşekkür ediyorum biz bugün bir arada bir aile isek onların sayesinde, 2004 yılında kurulmuş olan Birliğimiz faaliyetlerine 5996 Sayılı veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununa istinaden hazırlanan 26/08/2016 tarihli 29813 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Islah Amaçlı Hayvan Yetiştirici Birliklerinin Kurulması ve Hizmetleri Hakkında Yönetmelik çerçevesinde görevleri üstlenmiştir.
Başkan adayı olmamın amacı Kahramanmaraş İli Arı Yetiştiricileri Birliği olarak arıcılarımızın ihtiyacı olan ana Arı gen kaynaklarının araştırılması, tespiti, ıslahı, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve pazarlanması konularında çalışmalar yapmak. Aynı zamanda yerli gen kaynaklarının tanımlamasının yapılarak korunması, kayıtlarının tutulması bu kayıtlara esas teşkil edecek verimlilik kontrollerinin yapılmasını sağlamaktır.
Bizim görevimiz arıcılarımızın yapacağı tüm faaliyetler de yardımcı olmak, arıcılık teknik uygulamaları yapmakta önderlik yapmak, arılarla ilgili sağlık hizmetlerinin yürütülmesi, üyelerin eğitimlerinin sağlanması, ilaçların temin ve tedariki ile arı ve arı ürünlerinin analiz ve kontrolünden sonra yurt içi ve yurt dışında pazarlanması, arı ürünlerinin değerlendirilmesi için gerekli tesislerin kurulması ve işletilmesi üretimin ekonomik olması amacına yönelik çalışma ve araştırma yapılması veya yaptırılmasıdır.
Ama kurulduğu günden beri Birliğimiz istisnalar hariç asli görevini layıkıyla yerine getirememiştir. Buradan geçmiş dönemlerde Birlik yönetiminde görev alan ve biz üyelere emeği geçen hizmet etmiş tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ahirete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum.
Ama yine de Birliğin asli görevi olan arı gen kaynaklarının korunması, araştırılması, tespiti, ıslahı, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve pazarlanması konularında eksik kalınmış.
Bizim bulunduğumuz bölge Akdeniz ile iç Anadolu/Doğu Anadolu geçiş bölgesi burada ıslah çalışması yapılabilmesi için yetkili merciler ile izole bölgeler oluşturulabilir. Oluşturulan bu bölgelerde kendi bölgemize uygun ırkların ıslahı ve geliştirilmesi arı üreticilerimiz tarafından yapılabilir. Böylece gittikçe çoraklaşan bu dünyada kuraklığın en fazla etkileyeceği bizim bölgelerimizde mutlaka bu çalışmaların yapılarak geleceğimize yani torunlarımıza sağlam dayanıklı gittikçe çölleşen bölgemize uygun arı ırkları bırakalım.
Eğer üyelerimiz bizi tercih ederse anlattığım gibi birlik üyelerine hizmet eden çağın gerisinde kalmayan her zaman şu dijital dünyada daha yenilikçi daha fazla görünürlüğü olan şeffaf, Hesap verilebilir ve adaletli herkese eşit mesafede bir yönetim oluşturacağız.
Eğer üyelerimiz bizi yönetime tercih etmesi halinde üreticiler için yapacaklarımız şunlardır.
- Adil ilkeli şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim vaat ediyoruz.
- İlimizde bulunan ve üyeliği olmayan arı ve bal üreticilerinin birliğe üye olmalarını sağlamak, bu süreçte katkı sunabilecek tüm üyelerle ortak çalışma alanını oluşturacağız.
- İlimiz genelinde üretilen ballar ile ilgili Üniversite ile ortak çalışma yapılmasını sağlayıp üretilen balların varsa coğrafi işaretlemesi ile marka tescilinin yapılmasını sağlayacağız.
- İlçe Tarım müdürlükleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile arıcılık ve bal üretimi kursları açılarak siz üreticilerin sertifikalandırılması, üretimde kalitenin artırılmasının sağlayacağız.
- İl ve İlçe Tarım müdürlükleri ve Kahramanmaraş Sosyal Yardımlaşma Vakfı işbirliğiyle durumları Sosyal yardımlaşma Vakfı yardımlarından yararlanabilme şartlarına sahip kurs bitirmiş sertifikalı kişilere kovan, arı, ana arı, petek ve gerekli malzemenin temin edilmesinin sağlayacağız.
- Birliğimiz aracılığı ile değerli arı üreticilerine arı, ana arı, petek, bal mumu, ilaçlar ile diğer malzemeleri temin edeceğiz.
- Birliğimizin yeni binasının bir an önce yapımının tamamlanarak değerli üyelere en iyi hizmeti verecek şekilde yapılması, bünyesinde arı, kovan, petek, bal mumu gibi bilimum malzemelerin üretileceği tesisin kurulup işletilmesinin, Birliğimiz bünyesinde üretilen ürünlerin pazarlamasını sağlayacağız.
- Birliğimiz bünyesinde bal süzme, arı sütü ve polen üretimi tesislerinin kurulup işletilmesinin sağlayacağız.
- Birliğimiz bünyesinde paketleme, ambalaj ve soğuk hava deposunun kurulup işletilmesini sağlayacağız.
- İlimiz genelinde bal ormanı ve konaklama yerleri için incelemeler yaptırılarak uygun yerlere konaklama ve bal ormanı yapılması için çalışma başlatılmasını sağlayacağız.
- Arıcılar ve bal üreticilerine her türlü eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin kesintisiz verilmesinin sağlayacağız.
- Birlik olarak tüm bu çalışmaları yaparken Resmi Kurumlar ile yerel ve ulusal basın yerel siyasetçilerimiz ve Hükümet yetkililerimizin desteğinin yatırımlar ve destekler hususunda görüşmeler yapılarak şartların üreticilerimiz lehine olmasını sağlamak olacaktır.
- İlimiz genelinde arı konaklama alanlarının sıkıntıları çok biliyoruz bunun için ilçe tarım müdürlükleri ile ortak çalışmalarımızı yaparak öncelik kendi ilimizin arıcıları olmak üzere konaklama alanlarının tahsisinin yapılmasını sağlayacağız. Örnek olarak Onikişubat İlçe Tarım Müdürlüğünün yapmış olduğu uygulama gibi diğer ilçelerimizin de konaklama alanlarının parsellenmesini sağlayacağız.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.