Yunan vekile Maraş’ın ünlü balıkçıdan ilginç tepki!

Türk bayrağını yırtan AP üyesi ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos’a tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Irkçı Lagos’a bir tepkide şehrimizden geldi. Herkes tepkisini kendince gösterdi ama bu tepkilerden en farklı olanı ise kentin ünlü balıkçılarından İbrahim Sarı’dan geldi.

 

 

Sarı, balıklardan Türk bayrağı haritası yaparak asker selamı verdi. 


“Köksüz ve soysuz bayrağı yırtar”


Konuşmasında Lagos’u sert bir dille eleştiren Sarı şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Eylül 1922’de önüne serilen Yunan bayrağını çiğnememiş, Yunan Kralı Konstantin’in aşağıların aşağısı durumuna düşmemişti. Ve demişti ki, Bayrak bir milletin onurudur. Ne olursa olsun yerlere serilemez ve çiğnenemez. Nitekim bayrak düşmanlarıyla farkımız aynısıyla budur. Bizi Türk milleti yapan haslet ve hakikat de burada aranmalıdır. Asalet ve ahlak vardır, önüne serilen bayrak düşman bayrağı da olsa çiğnemez, çiğnetmez; köksüz ve soysuz vardır, eline geçirdiği bayrağı ilk fırsatta yırtar.”

 


 

Ne olmuştu?

 


Brüksel'deki AP Genel Kurulunun "Yunan Adalarında İnsani Durum" başlıklı oturumunda, bölgedeki göçmenlerin durumu ele alınırken, Yunanistan'ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisinin eski üyesi bağımsız Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz" ifadelerini kullanmıştı. Ardından milletvekili Lagos, kağıttan yapılmış Türk bayrağını yırtarak, büyük bir provokasyona imza atmıştı. Buna karşılık, oturumun yöneticisi itidal çağrısında bulunarak, bu tür davranışlara müsaade etmeyeceğini söylemişti.