Bazı yazarlar daha ilk kitaplarıyla, bazıları ise büyük çabalardan sonra büyük kitlelere ulaşabiliyor. Son birkaç yıldır en çok okunanlar listelerinin başında gelen isimlerin edebiyat dünyasına adım attıkları ilk kitaplarını sizler için bir araya getirdik. İşte o yazarlardan bazıları ve edebiyat yolculukları...
1. Emrah Serbes / Her Temas İz Bırakır (2006)
Efsane dizi Behzat Ç.'nin dizi olmadan önceki hali. Kitapta, dizide olmayan bazı ayrıntılar var. Yani Emrah Serbes'i tanımamıza vesile olan bu kitap da, dizi kadar efsane.
2. İhsan Oktay Anar / Puslu Kıtalar Atlası (1995)
İhsan Oktay Anar, yazın dünyasına adım atar atmaz başarısını ortaya koyanlardan. Bir çoğumuz zaten onu, ilk kitabı Puslu Kıtalar Atlası'yla tanıyoruz. İhsan Oktay Anar tarihi, eskinin sokak aralarını masalsı bir dille anlatıyor, ilk kitabından itibaren her kitabıyla okuyucularını yepyeni dünyalara sürüklüyor. Kitaplarını okurken nasıl bittiğini anlatamıyorsunuz bile.
3. Ahmet Ümit / Çıplak Ayaklıydı Gece (1992)
Türkiye'de polisiye denince akla ilk gelen isim olan Ahmet Ümit ilk kitabında, 12 Eylül darbesini yaşayan gerçek kişilerin hikayelerini anlatmış. Bu kitap daha sonra Haluk Bilginer ve Uğur Yücel'in başrollerini paylaştığı "Karanlıkta Koşanlar" isimli TV dizisi olarak karşımıza çıktı.
4. Zülfü Livaneli / Arafat'ta Bir Çocuk (1978)
Öncelikle müzik kariyeriyle ön plana çıkan Zülfü Livaneli, edebiyatımızın en üretken yazarlarından. 20'den fazla kitabı olan Livaneli'nin ilk kitabı Arafat'ta Bir Çocuk, 8 öyküden oluşuyor. Kitaba ismini veren öykünün İsveç'te ve Almanya'da filmi çekildi.
5. Hasan Ali Toptaş / Bir Gülüşün Kimliği (1987)
Hasan Ali Toptaş, son yıllarda yazdığı kitaplarla ön plana çıksa da ilk eserini 1987 yılında verdi. Hem şiirsel, hem akıcı diliyle her biri birbirinden güzel 10'dan fazla kitapyazan Toptaş'ın ilk kitabı 13 öyküden oluşuyor.
6. Ece Temelkuran / Bütün Kadınların Kafası Karışıktır (1996)
Öncelikle kendine has tarzıyla yazdığı köşe yazılarıyla dikkat çeken Ece Temelkuran, ilk kitabını 1996 yılında yazdı. Geçtiğimiz yıl bu kitabın oyunlaştırılmasıyla ismini ve kitaplarını daha da geniş kitlelere duyurdu. Uzun zamandır en çok okunan yazarlar arasında.
7. Murat Menteş / Dublörün Dilemması (2005)
Murat Menteş denilince akla ilk önce şiirleri ve "Ruhi Mücerret" gelir. Hatta bu kitapfarklı bir yayınaevi tarafından tekrar basılırken kapağına 'Ruhi Mücerret'in yazarından' gibi bir yazı eklendi. Yazar bu kitapta da güldürürken düşündürüyor. Kitabın kapağında ise sevilen yazarlar Alper Canıgüz ve Onur Ünlü var.
8. Mahir Ünsal Eriş / Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde (2012)
Mahir Ünsal Eriş listedeki en yeni yazarlardan. İlk kitabını 2012'de yazdı. İlk kitabından başarıyı yakaladı ve çizgisini bozmadan devam etti.