Türkiye’nin en iyi polisiye dizileri

Avrupa ve Amerika yapımı polisiyelere doyduysanız ana dilinizde izleyebileceğiniz Türk yapımı polisiyeye göz atabilirsiniz.


Masum

 

2017 yılında Türkiye'nin ilk internet dizilerinden bir olan ve BluTV'de yayınlanan dizi, oyuncuları, senaryosu ve kurgusuyla bir baş yapıt olmaya aday. Ali Atay, Serkan Keskin, Okan Yalabık, Haluk Bilginer, Nur Sürer ve Tülin Özen isimlerini duyduğunuzda zaten gözlerinizin ve ruhunuzun bir oyunculuk banyosu yapacağını az-çok tahmin ediyorsunuz. Masum'un senaryosu Berkun Oya'ya, yönetmenliği ise Seren Yüce'ye ait ve Berkun Oya'nın yazdığı Bayrak isimli tiyatro oyunundan uyarlanmış. Konusu: Emekli komiser Cevdet sakin bir kasabada yaşamaya çekilmiştir fakat bir aile trajedisiyle karşı karşıya kalır. Bu trajedide çözülemeyen bir gizem de vardır. Bilinmezlik ve dramı bir arada sevenlere tavsiye edebileceğimiz bir dizi.


Şahsiyet

 

Anladığımız kadarıyla Haluk Bilginer de polisiye seviyor olacak ki Türkiye'nin en iyi üç polisiyesinde başrol olmayı tercih etmiş. Şahsiyet'te de baş rolleri Cansu Dere ile paylaşıyor. Küçük bir taşrada yaşanan yasadışı olaylarda adaleti sağlamak için çaba sarf eden Alzeimer hastası eski bir adliye katibinin yaptıklarına odaklanan dizinin senaryosu, Hakan Günday'a ait. Yönetmen koltuğunda ise Onur Saylak oturuyor. Hayatı ve adaleti yeniden sorgulamanızı sağlayacak kurgusuyla, oyunculuklarıyla sizi tatmin edecek başarılı bir internet dizisi. puhutv'de bulabilirsiniz.


Behzat Ç

 

Geçtiğimiz yılların çok popüler olmuş TV dizilerinden biri Behzat Ç. Dizi, yaşadıkları yüzünden hayattan bıkmış, yine de yaşamaya devam eden cinayet büro amiri Behzat ve ekip arkadaşlarının çözdükleri kriminal olayları konu alıyor. Bu dizi Emrah Serbes'in aynı isimli romanından televizyona uyarlandı. Erdal Beşikçioğlu, Fatih Arman, Seda Bakan, Berkan Şal ve İnanç Konukçu baş rolleri paylaşıyor. Dizinin bitmesi hayranlarını hüsrana uğratmıştı ama güzel haberi bir de bizden duyun, Behzat Ç geri dönüyor! Yeni bölümleri BluTV'de ve Netflix'te ilerleyen günlerde izlenebilecek. Polisiye yanında antikahraman hikayelerini de seviyorsanız bu dizi size çok keyif verecek.


Bozkır

 

Bozkır, BluTV'nin 2018 yılında çıkardığı bir polisiye. Baş rollerinde Altan Erkekli, Ekin Koç, Ahmet Varlı, Merve Çağıran ve Kadir Polatçı var. Eskişehir'in bozkırında çekilmesi diziye ayrı bir hava katıyor. Çocuk cinayetleri gibi hassas bir konuyu işleyen bu diziyi izlerken zaman zaman tüyleriniz diken diken olacak. Dizinin yönetmen koltuğunda Bahadır İnce, senarist koltuğunda ise Levent Cantek oturuyor.