Türkiye'deki En İyi Sörf Rotaları!

Kitesurf (Uçurtma Sörfü)

 

Alaçatı, İzmir

 

Rüzgar sörfü dendiğinde yıllardır Türkiye’de akla ilk gelen yer olan Alaçatı, kitesurf için de ülkemizin en popüler adreslerinden biri. Kendine has dokusu ve doğal güzellikleri ile Ege’nin en sevilen tatil noktalarından biri olan Alaçatı, uygun rüzgarı ve hava koşulları ile her seviyeden sörfçüye pek çok fırsat sunuyor. Kum zemini, sığ suları ve yıl boyu devam eden rüzgarları ile eşsiz bir kitesurf tecrübesi yaşamanızı sağlayacak olan Alaçatı’da, lezzetli yemekleri ve çok sayıda eğlence alternatifi ile keyifli bir tatil geçireceğiniz de garanti!

 

Akyaka, Muğla

 

Türkiye’deki en iyi kitesurf destinasyonlarından bahsederken Akyaka’yı anmamak mümkün değil. Dalgalı olmayan denizi, bakir doğası ve nispeten izole atmosferi ile sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin gözdesi olan Akyaka, kitesurf tutkunlarının da favorilerinden. Gökova Körfezi’nde konumlanan Akyaka’da kitesurf için ayrılmış özel bir bölge de bulunuyor. Fazla derin olmayan denizi başlangıç seviyesindeki sporcular için ideal ortamı sunarken, upuzun sahili ve etraftaki şahane manzara da bu deneyimin keyfini artırıyor.

 

Gökçeada, Çanakkale

 

 “Yavaş Şehir” (Cittaslow) ünvanına sahip olan Gökçeada, huzurlu bir tatil ve unutulmaz bir kitesurf deneyimi yaşamak isteyen herkesin ilk tercihlerinden biri olmaya aday. Arnavut kaldırımlı sokakları ve tarihi Rum evleri ile eşsiz bir atmosfere sahip olan Gökçeada’nın Eşelek Köyü Sahili, adanın en popüler kitesurf noktası. Tüm sene devam eden kuvvetli rüzgarlar sayesinde sörf mevsimi Gökçeada’da hiç bitmezken, kitesurf yaparken hissedeceğiniz özgürlük hissi de çok uzun süre hafızalarınızdan silinmeyecek.

 

Kilyos, İstanbul

 

İstanbul’a yakın bir lokasyonda kitesurf yapmak istiyorsanız istikamet: Kilyos! Toplu taşıma ya da özel aracınız ile İstanbul’un merkezinden kolayca ulaşabileceğiniz bir konumda yer alan Kilyos; su, rüzgar ve hava koşulları açısından kitesurf için oldukça uygun bir yer olarak görülüyor. Son yıllarda Kiteboard Türkiye Şampiyonası’na da ev sahipliği yapan bu bölgenin yeni başlayanlardan ziyade daha tecrübeli sporcular için uygun olduğunu belirtmekte ise fayda var. 

 

Datça, Muğla

 

Kitesurf için ideal bir ortam sunan Datça, her seviyede eğitim veren okulları ile Türkiye’nin en popüler kitesurf destinasyonlarından. Geçtiğimiz yıllarda sıklıkla Türkiye Windsurf Şampiyonası’na ev sahiplik yapan Datça’da pek çok sörf merkezi bulunuyor. Kitesurf’e ara vermek istediğinizde ise kanodan dalışa pek çok aktivite sizi bekliyor.

 

Bozcaada, Çanakkale

 

Bozcaada denildiğinde akla ilk gelen şahane üzüm bağları olsa da, Bozcaada’nın pek çok koyu kitesurf için Türkiye’nin en ideal noktaları olarak kabul ediliyor. Rüzgarları oldukça sert olan Çayır Koyu, daha çok profesyonel sörfçüler için uygun olsa da başlangıç seviyesindekiler için de pek çok alternatif bulunuyor. Bunların en popüleri ise kum zemini ve daha sakin rüzgarları ile Ayazma Koyu. Tercihinizi Bozcaada’dan yana kullanacaksanız, kitesurf yaparken etrafınızdaki nefes kesici manzaranın tadını çıkarmayı da unutmayın!