Türkiye'de soğuk havalarda keyif veren rotalar!

İşte bir parça huzur sunan o adresler...


Sapanca 


Şehirden kaçış rotaları listelerinin başında gelen Sapanca bahar ve yaz aylarında oldukça kalabalık bir destinasyon oluyor. Eğer bu doğa harikasının tadını sakince çıkarmak isterseniz tam da bu zamanlarda gitmeyi deneyin. Tabi şu sıralar hafta sonu kısıtlamalarından dolayı cumartesi ya da pazar günleri günübirlik gitmek imkansız.


Kaz Dağları 


Doğu kültürlerinden Antik Yunan’a kadar birçok efsaneye konu olan İda Dağı, nam-ı diğer Kaz Dağları, doğaya dair ne varsa sunmakta. Alpler’den sonra dünyanın en yüksek oksijen oranına sahip temiz havası insanı tam anlamıyla yeniliyor.


Abant Ve Gölcük 


Bolu’nun gözdesi Abant ve Gölcük Gölü, sakinliği ve huzuru ile kafa dinlemek isteyenlerin tercihleri arasında başı çekiyor diyebiliriz.


Uzungöl 


Trabzon deyince akla gelen ilk yerlerden olan Uzungöl son yıllarda özellikle yaz aylarında yabancı turistlerin de odak noktası haline geldi. Uzungöl’ü karlar altında etrafta kimseler yokken görmek isterseniz şimdi rotanızı bu yöne çevirmenizi öneririz. 


Saklıkent 


Akdeniz’e ve Ekvator’a en yakın kayak tesislerinden biri olan Saklıkent kış mevsiminde veya soğuk havalarda Antalya’yı ziyaret etmek için harika bir sebep. Yılın 120 günü kaliteli bir kayak imkanı veren Saklıkent Kayak merkezinde gündüz kayak yapıp, öğleden sonra Antalya’da denize girme deneyimini yaşayabilirsiniz.


Maşukiye 


Doğa yeşili, göl mavisi, huzurun sesi… Üstelik İstanbul’un şehir keşmekeşinden sadece 1.5 saat uzaklıkta. Bir yanı Sapanca Gölü, bir yanı Kartepe’nin karlı yamaçlarıyla çevrili Maşukiye, doğanın kucağında vakit geçirmek isteyenleri bekliyor. Maşukiye’ye gelmişken bir iki gece kalayım diyenlerdenseniz şömineli oteller, bungalow evler, size özel apart dairelere kadar birçok seçenek de mevcut.