Tıp Fakültesi Öğrencilerine Beyaz Önlükleri Giydirildi!

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Covid 19 pandemisi nedeniyle yapılamayan tören, KSÜ Kongre Merkezinde Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, üniversite üst yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını üniversite Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, insanlık için sağlığın ve hekimlik mesleğinin önemine dikkat çekerek, “Geleceğin hekim adayı olan siz değerli öğrencilerimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen ailelerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu ise 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında kayıt yaptıran öğrencilerin beyaz önlük giyme törenini gecikmeli de olsa gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.Geleceğin hekimlerine tavsiyelerde bulunan Dekan Bekerecioğlu, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Tören kapsamında Stanford Üniversitesi tarafından 19 Ekim 2021 tarihinde Elsevier veri tabanında yayımlanan ve 2020 alıntı yılına göre, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde yer alan Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ergül Belge Kurutaş’a teşekkür belgesi verildi.

Program hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.