Tekerek, Şehir Depreme hiçbir şekilde hazırlıklı değildi!

fisiltihaber.com.tr ‘ye konuşan İyi parti Kahramanmaraş il başkanı Süleyman Tekerek, “Maalesef afete hiçbir şekilde hazırlıklı değildik. Yerel yönetimlerinin hazır olmadığını gördük. AFAD’ın hazır olmadığını gördük.”dedi.

Depremde neler gördük? 

Deprem sonrası yaşadıklarını aktaran Süleyman Tekerek, “Böyle bir büyük afetin ülkemize milletimizde yaşanmamasını diliyoruz. Maalesef afete hiçbir şekilde hazırlıklı değildik. Bizler bu süreçte şunları gördük, ne yerel yönetimlerin nede merkezi yönetim anlamında Türkiye’deki hiçbir doğal afetlere hazırlıklı olunmadığını gördük.

Yıkılan binaları canlı canlı izledim. AFAD’ın içinin boş olduğunu gördüm. İnsanları sadece orada istihdam edilmek için yapılan bir kurum olarak gördüm. Hepsi beceriksiz, hepsi pratiği olmayan sadece ATM memurlarından oluşan bir kurum olduğunu gördük.  Vatandaşlarımıza dokunmadıklarını gördük. Yerel yönetimlerinin hazır olmadığını gördük. Ne binaların nede zemin etütlerinin yapılmadığını gördük. Toplanma alanlarının olmadığını gördük.” İfadelerine yer verdi. 

“Kendi çabalarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık”

Depremzedeler için yapmış oldukları çalışmalarda parti rozetinin çıkartarak yaptıklarını vurgulayan iyi partili Tekerek şunları söyledi, “İyi parti olarak depremin birinci gününden itibaren sahadayız. Bizimde evlerimiz de kullanılamaz hale geldi, bizde eşimizi dostumuzu şehir dışarına gönderdik. Ben eşimi çocuklarımı şehir dışına gönderdim ki burada onlarla uğraşıp diğer insanlarımıza zaman ayırmam diye.

Andırından ekmek yaptırım buralara getirdik. Burada kendi çabalarımızla insanlarımıza yardımcı olmaya çalıştık. 81 il başkanlarımızdan Allah razı olsun genel başkanımız Meral Akşener’den, genel merkez yöneticilerimizden Allah razı olsun. Tırlarla buraya malzemeler gönderdiler. Biz siyasi parti olarak hizmet vermedik. Bizler sahada rozetlerimiz çıkartıp öyle çalışmalarımızı yürüttük.”