Soğan turşusu nasıl yapılır?
2 Kırmızı soğan
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
1 çorba kaşığı sumak
1 çorba kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı kaya tuzu
5 çorba kaşığı sirke
250 ml su
2 tane kırmızı soğanı halka halka doğrayın.
Turşu kavanozunun dibine bir kısmını dizin.
Üzerine toplamda bir çorba kaşığı kadar olacak şekilde kişniş tohumu, sumak, tane karabiberi ekleyin.
Tekrardan geriye kalan soğanları dizip üzerine baharatlarını ekleyin.
Kavanoz dolduktan sonra iyice üzerine bastırın. Sürahiye 1 çorba kaşığı kaya tuzunu dökün, 5 çorba kaşığı sirke ve 250 ml su ilave edip tuz eriyene kadar karıştırın.
Tuz güzelce eridikten sonra kavanozun üzerine dökün.
Soğuyana kadar dışarıda, soğuduktan sonra buzdolabında 1 hafta bekletin.