Şirince'de yapılacak şeyler!

Çarşısını Gezin


Şirince'ye girdikten sonra bir dağ köyünden hiç beklenmeyecek bir hareket karşılıyor sizi. Resmi tatil günlerinde veya yaz sezonunun en rağbet gördüğü döneminde giderseniz bu hareketlilik ve kalabalık daha da artıyor. Sağlı sollu restoranlar, şarap evleri, kumda kahveciler ve geleneksel evlerin restorasyonuyla köyün adı gibi şirin mi şirin bir çehreye bürünmüş butik oteller çarşı boyunca sıralanıyor. Ayrıca tarhanadan yaban otuna, sakız reçelinden zeytinyağına birçok ürünün sergilendiği tezgahlarla da karşılaşıyorsunuz. 


Meyve Aromalı Şaraplarını Tadın


Birçok şarap imalathanesi var Şirince'de. Farklı farklı isimlerde sunulsa da birçoğunun kalitesi aynı seviyede. Almasanız da ücretsiz deneyebiliyorsunuz. 


Matematik Köyü'nün Genç Enerjisiyle Tanışın


Bu köyde matematik bir ders değil, hayatın ta kendisi demek! Eğitim hayatının her aşamasına destekleyici programlar sunan ve özellikle de lise öğrencilerine unutamayacakları kamp anıları bırakan Nesin Matematik Köyü'nün gençlerin vizyonlarını değiştirdiği bir gerçek.


Eğer bir ebeveynseniz ya da sadece gelişimi seven bir bireyseniz Şirince'ye gelmişken 1 km mesafedeki bu köyü gidin bir görün deriz. Eğer eğitimciyseniz, destek olup bir işin ucundan da ben tutayım derseniz yine bir gidin görün deriz.


Şirince'de Bir de Tiyatro Medresesi Var; Gitmeden Programına Bir Göz Atın!


Matematik Köyü'ne komşu arazide konumlanan medresede sanat yapılıyor, sanat izleniyor. Sanatçılar burada buluşup performanslarını sergilerken seyirciler de farklı bir ortamda "sanat nasıl olur"u deneyimliyor. Ayrıca çocuklar için, yetişkinler için sanat kampları, atölyeler, paneller de düzenleniyor. 


Tarihi Noktalarını Keşfedin


Dağların zirvesine bakabildiğiniz, yıldızları sayabildiğiniz, tertemiz hava soluyabildiğiniz köyde, bir butik otelin balkonunda hiçbir şey yapmadan otursanız bile keyif alacağınıza emin gibiyiz. Ama tarih rotası da gezmek isterseniz burası eski bir Rum köyü ve elbette bildiğimiz bilmediğimiz pek çok anısı var. Tıpkı panoramik bir tepede bulunan Saint Dimitrios Kilisesi gibi.