Sıkılmadan izleyebileceğiniz dizi öneri listesi!

Bir önceki yazımda sizler için koronalı günlerde sıkılmadan izlenmesi gereken film önerimi listelemiştim. Bu yazımda ise sıkılmadan izleyebileceğiniz muhteşem dizi listesini sizler için sırlamaya çalıştım.

 

Ben izlerken büyük bir keyifle izledim umarım sizlerde büyük keyif alırsınız. Eminim bu dizileri izlerken zamanının nasıl geçtiğini anlamayacaksınız… 

 

Breaking Bad - 9,5


Sadece 2 sene ömrü kaldığını ve hasta olduğunu öğrenen, işine, eşine, çocuklarına aşık bir adam.


Game of Thrones - 9,5


İhanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, taht oyunları kısaca Game of Thrones. Son günlerin en popüler dizilerinden biri olan Game Of Thrones izlenme rekorları kırmaktadır. Dizide Krallar ve Kraliçeler, Şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'Demir Taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.


Şahsiyet - 9,2


Şahsiyet'in başrollerini Haluk Bilginer ve Cansu Dere paylaşmıştı. Kadroda ikiliye Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Hüseyin Avni Danyal, Necip Memili, Müjde Ar, Şenay Güler, Ayhan Kavas, İbrahim Selim ve Fırat Topkorur eşlik etmişti. Dizide alzheimer hastası bir adam ve mesleğe yeni dahil olmuş bir polisin yollarının kesişme öyküsü anlatılıyor.


Fargo - 9,0


1996 yılınca çekilen ve Oscar Ödüllü bir film olan Fargo, 2014 yılında ise televizyon dizisi olarak karşımıza çıktı. Konusuyla ve oynanan oyunculuklarla efsane diziler arasına giren Fargo, suç ve mizah unsurlarını bünyesinde barındıran başarılı bir yapım. 


Narcos - 8,9


Adamlar öyle bir dizi yapmış ki... Dünyanın en büyük ve an azılı uyuşturucu kaçakçısı, kan emici Pablo Escobar'ın hayatını anlatıyor. Ancak Escobar'ı canlandıran oyuncuyu kişiyi öyle bir seçmişler ki... 


La Casa De Papel - 8,7


La Casa de Papel son dönemde İspanyolların ortaya çıkardığı en güzel dizilerden bir tanesidir. 


Dexter - 8,7


Bu Dexter bizim evin bireylerinden biri oldu çıktı. Aslında adli tıp görevlisidir. Polis departmanında adli tıp görevlisi olarak hizmet verir. Ancak görevi çok önemlidir. Kendisi bir kan uzmanıdır. Yani Dexter olay mahaline gider, cesedi ve etrafa sıçrayan kanları inceler. Bazen eşyaların durumuna bakıp cinayeti yorumladığı olur. Ama bu işi öyle böyle yapmaz. 


Peaky Blinders - 8,7


İlk olarak 2014 yılında vizyona giren ve yayınlandığı ilk andan itibaren herkesin beğenisini kazanan Peaky Blinders, Birinci Dünya Savaşı’ndan yeni çıkmış İngiltere’de geçmektedir. Anlatılan dönemde İngiltere’de yasadışı faaliyet gösteren çeteler yer almaktadır. Bu çetelerden bir tanesi de at yarışı bahislerinden ve soygunculuktan para kazanan Peaky Blinders’dır. Her şey tıkırında giderken son bir soygunda hata yapılır ve çetenin başına bala olacak bir müfettiş görevlendirilir.


Behzat Ç. son sezon -  8,7


Başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu'dur. Dizinin yayımlanan bölümü sosyal video paylaşım siteleri dışında resmi web sayfasında da yayımlanmıştır.  


Alef -  8,7


Alef dizisi, İstanbul Boğazı'nda bulunan bir ceset ile başlıyor ve sonrasında birçok cinayet de ortaya çıkıyor. Osmanlı ve İslam tarihinden izler taşıyan dizi, iki dedektifin hikayesini ele alırken, öğretim görevlisi olan Yaşar da olaya dahil oluyor.


Vikings - 8,6


Ragnar adamın dibi. Dizide tarihi olaylar efsaneleştirilerek anlatılıyor. 

 

Dark - 8.6


Alman dizisi olan ve son zamanların en iyi yabancı dizileri arasında gösterilen Dark dizisi, televizyon ekranlarından yayınlanmaya başladığı andan itibaren IMDb sıralamasında da oldukça başarılı bir giriş gerçekleştirdi. Dark dizisinde konu olarak, iki küçük küçük çocuğun kaybolduğu bir Alman kasabası olan Winden’ı işlemektedir.


Taboo - 8.5


Son yılların en gözde oyuncularında Tom Hardy’nin başrolünde yer aldığı Dram, Gerilim ve Gizem türünde ekranlara gelen Taboo, yabancı diziler listesinde sizlere önermekten zevk duyduğumuz efsanevi bir yapım. 


Spartacus - 8,5


Roma’ya karşı yapılan bir köle ayaklanmasından esinlenerek uyarlanan dizi, üç alt başlıkla üç sezon sürdü. İlk sezondan sonra başrol oyuncusu Andy Whitfield, sağlık nedenlerinden dolayı diziye devam edemedi. Onun yerine dizide Liam Mclntyre yer aldı. Dizi, karısının ölümünden sonra etrafından her geçen gün büyüyen kölelerle birlikte Roma'ya kafa tutan ve karısının intikamını almak için savaş veren Spartacus isimli bir gladyatörün yaşadıklarını anlatıyor.


Masum  - 8,5


Onur Ünlü’nün Görünen Adam projesiyle birlikte bu işi en sağlam şekilde yapan yapımlardan birisi de Masum oluyor. Blutv bünyesi altında yayın hayatına başlayan Masum, 8 bölümlük mini-dizi halinde karşımıza çıkıyor.

 

Lost - 8,4


Hiçbir zaman unutulmayacak, izleyen herkesin hafızasına kazınmış efsanevi dizilerden bir tanesi de Lost. Bir yolcu uçağının düşmesiyle başlayan hikaye, bilinmez, sırlarla dolu bir adada devam eder. Her bölümde izleyiciyi başka bir gizem bekleyen dizi yayınlandığı dönemde oldukça fazla izleyici kitlesine ulaşmıştır. 


Prison Break - 8,4


İzleyicilerden gelen yorumlar üzerine bir oturuşta pek çok insanın 1 ve 2 sezonunu bitirdiği, insanın başından kalkamadığı final yapmış olsa da tıpkı Breaking Bad gibi önümüzdeki yıllarda tekrar çekileceği dedikodusu kulaktan kulağa dolaşan unutulmaz muhteşem dizi.


Narcos: Mexico - 8.4


Netflix’in Narcos serisinin devam niteliğinde izleyiciyle buluşturduğu Narcos: Mexico dizisinde, Guadalajara Karteli'nin yükselişinin gerçek öyküsünü anlatılmaktadır. Bu dizi sayesinde Meksika’da 1980’yı yıllarda yaşana uyuşturucu savaşının doğuşuna tanıklık edeceksiniz.


The Witcher - 8.3


Uzun yıllardır insanlar, cüceler ve elfler barış içerisinde yaşamıştır ancak bir zaman sonra bu barış sona erer. Dünyayı yıkmaya sebep olacak tüm ırkların savaşı başlar. Bu sırada ise The Witcher olarak isim yapmış Geralt of Rivia isminde usta bir suikastçı, kendisi için vaadedilen çocuğunu beklemektedir. Vaadedilen çocuk öyle sıradan bir çocuk değildir. Dünyanın tüm dengesini değiştirecek büyük bir gece sahiptir.


Lucifer - 8.2


Cehennem Lordu olarak bilinen Lucifer, karanlıklar dünyasından sıkılmıştır ve mutsuz bir haldedir. Bu yüzden görevinden istifa eder ve melekler şehri olan Las Angelas’a yerleşip kendisine bir bar açar. Bir gün, çevresinde bir cinayet yaşanır ve bu olaydan sonra Los Angeles Polis Departmanına suçluları yakalamalarında yardım etmeye başlar. Karanlık dünyadan geri dönmesi için de baskı yapılmaktadır.


Bozkır -  8,2


Bozkır, gizemli bir cinayeti çözmeye çalışan bir başkomiser ve ekibinin hikayesini anlatıyor. Seyfi, mesleğinde deneyimli bir başkomiserdir. Genç ve delidolu olan çaylak polis Nuri Pamir ile birlikte bir çocuk cinayetini aydınlatmaya çalışan Seyfi, büyük bir gizemin içine sürüklenir. 


American Gods -  7,9


Amerikan Tanrıları bir Amerikalı fantezi dram dayalı televizyon dizisi.

 

Fi -  7,9


Tutkunun peşinden koşanların, yanma pahasına ateşe uçanların ve acıdan geçerek kendi gerçeğine ulaşanların hikayesi.

 

7 Yüz - 7,7


Kendi içinde başlayıp biten 7 hikayeden oluşan dizinin her bölümünde karakterler en karanlık taraflarıyla yüzleşiyor. Peki, karakterler bu karanlık taraflarına göz yumup hayatlarına devam edebilecekler mi?

 

Kaynak: http://www.filmlegez.com