Sıcak taş terapisinin faydaları!

Sıcak Taş Terapisinin Yararları

 

Ağrı Kesici

 

Sıcak taş masajı, özellikle fibromiyalji ve diğer otoimmün bozukluklar gibi çeşitli durumları olan kişilerde belirtilerin hafifletilmesi ile ilişkilendirilmiştir .

Fibromiyalji ve romatoid artrit dahil olmak üzere birçok çalışmada, masaj tekniklerini ağrıyı azaltmak ve hareket aralığını iyileştirmekle ilişkilendirmiştir.

 

Stres Giderici

 

Masaj, stresin giderilmesinde etkili bir yöntemdir. Birçok çalışma, masajın stres ve kaygıyı azalttığını ve kardiyovasküler sağlığı iyileştirdiğini göstermiştir .

 

Eklem Esnekliği Artırma

 

Kas gerginliği eklemleri hareket ettirmeyi zorlaştırabilir ve daha acı verici hale getirebilir. Masaj, kasların gevşemesine yardımcı olur, bu da birinin hareket etmesini kolaylaştırır ve rahatlatır.

Bazı eklem bozuklukları olan kişiler özellikle sıcak taş masajından yararlanabilir.

 

Azalan Kas Spazmları ve Gerginlik

 

Gergin ve spazm geçiren kaslar çok fazla acıya neden olabilir ve günlük yaşamı etkileyebilir. İskelet kaslarındaki iltihabı ve gerginliği azaltmak hem kas spazmlarını hem de ağrıyı hafifletir.

 

Daha önce de belirtildiği gibi, masaj ve sıcak taşların kullanımı, hem ağrı hem de spazmları hafifletmek için vücuttaki kasların ve eklemlerin gevşemesini teşvik edebilir.

 

Daha İyi Uyku

 

Birçok insan iyi uyuyamıyor. Stres, uykusuzluk ve yoğun programlar gibi faktörlerden dolayı önerilen 7-8 saat uykudan çok daha az uyku ile güne başlıyorlar.

Masajın etkinliği hakkındaki araştırmalarda özellikle yaşlılarda gevşeme ve uykuyu arttırmaya yardımcı olduğunu göstermektedir.