Salgın konulu kitaplar!

Körlük - Jose Saramago

Yazarın en ünlü kitaplarından olan Körlük 1995'te yayımlanarak, 1998'de yazarın Nobel Edebiyat Ödülü almasının en büyük sebeplerinden biri olarak görülüyor. Körlüğün salgın hastalık gibi yayıldığı bir toplumdaki ahlaki çöküşü çok çarpıcı bir şekilde ele alan roman, mutlaka okunması gereken kitaplar arasında yerini alıyor.

Veba - Albert Camus

Öngörülemeyen boyutlara ulaşan veba salgını, kenti felakete sürüklerken bir grup insanın kurduğu dayanışma herkese ihtiyacı olan umudu ve dayanma gücünü sağlar. Oldukça karanlık sayfalardan sonra okuru umutsuz bırakmayan yazarın insana ve hayata bakış açısını buradan anlayabiliriz.

Veba Yılı Günlüğü - Daniel Defoe

1655 yılının Londra'sında geçen roman, tedbirsizlik sonucu her yeri etkisi altına alan vebanın şehrin ve insanların üzerindeki etkisini çok acı, bir o kadar da gerçekçi ve etkileyici bir dille anlatıyor.

Mahşer - Stephen King

Bir deney kaçkınından yayılan mutasyonlu ölümcül bir grip virüsü korkunç bir salgına yol açar. Hayatta kalmayı başaran az sayıda insan bir lider arayışındayken, iyi ve kötü iki lider ortaya çıkar.

Veba Geceleri - Orhan Pamuk

Yazarın 5 yıl üzerinde çalıştığı roman, Osmanlı'nın veba salgınına kapılan bir ada vilayetinde geçer. Salgını durdurmak için adaya gönderilen bilim insanları ve ada halkı arasındaki aşkı ve dönemin siyasetini konu alır.