Salatalık turşusu nasıl yapılır?

Malzemeler

1 kg turşuluk salatalık

1 çorba kaşığı kaya tuzu

1 buçuk bardak üzüm sirkesi

3 diş sarımsak

Aldığı kadar sıcak su

İlk olarak salatalıkları iyice temizleyin ve bol suyla yıkayın. Daha sonra sap kısımlarını çok derin olmayacak şekilde kesin.

Daha sonra salatalıkları kavanozlara yerleştirip aralarına sarımsakları dizin.

Ayrı bir kabın içerisine sirkeyi, kaya tuzunu alıp karıştırın.

Daha sonra bu karışımı salatalıkları ve sarımsağı koymuş olduğunuz kavanozun içerisine yerleştirin.

Kavanozu ters çevirip 1 saat kadar bu şekilde bekletin.

Daha sonra güneş görmeyen bir ortamda bir hafta kadar muhafaza etmeniz yeterli olacaktır.