Sadece kimlikle gidilen ülkeler!

Gürcistan


Pasaport gerekmeden kimlikle giriş yapılabilecek ülkelerden biri de Gürcistan’dır. Eskiden pasaportsuz 90 gün kalınabilen Gürcistan’da şuan 1 yıl kadar pasaportsuz ve vizesiz kalmak mümkün. Ancak 1 yıldan fazla kalmak istenirse vize ve Gürcistan’da ikamet teskeresi alınması gerekmektedir. Ek olarak 2019 itibari ile Gürcistan’a kimlikle giriş yapılabilmek için eski kimlik kartları yerine yeni çipli kimlik kartlarının kullanılması gerekmekte...

 

Tarihi sokakları, alışveriş noktaları ve ünlü gece hayatı ile öne çıkan Gürcistan gezisine Tiflis'ten başlayabilirsiniz. Kutayıs ve Signagi gezip görülebilecek en bilindik yerlerden… Yalnız şu anda pandemiden dolayı Gürcistan, Tiflis’ten Münih, Paris ve Riga’ya olmak üzere yalnızca üç uluslararası rotada düzenli uçuşlara izin veriyor.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti


Pasaportsuz gidilen ülkelerden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kimlik kartınızla üç aya kadar kalabiliyorsunuz. Kıbrıs, özellikle yaz tatili için çok tercih ediliyor olsa da, yumuşak iklimiyle sonbahar ve kış aylarında da gezmek için güzel bir atmosfere sahip.

 

Ukrayna


Ukrayna da Türk vatandaşlarının pasaportsuz gidebileceği ülkeler arasında yer alıyor. Ukrayna’da gezilecek başlıca şehirlerin arasında müzeleri ve kiliseleriyle öne çıkan başkent Kiev geliyor.

 

Ayrıca UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan tarihi kent merkeziyle ünlü Lviv ile ülkenin Karadeniz kıyılarında bulunan ve Akdeniz şehirlerini anımsatan Odessa mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Ukrayna’nın Harkov ve Dnipro gibi diğer şehirlerinde keyifli bir hafta sonu tatili yapabilirsiniz. Ayrıca Kiev ve Lviv'de eğlence için birçok mekan da bulunuyor.

 

Moldova


Türk vatandaşlarının kimlikle giriş yapabileceği ülkeler arasına 2019 yılında dâhil olan Moldova’da pasaport ve vizesiz, 180 gün içerisinde 90 güne kadar kalınabilmektedir. Turistik açıdan son derece sakin olan Moldova, huzurlu bir tatil arayanların tercih edebilecekleri yerlerdendir.